Hotelski restoran lošinjskog Bellevuea od ove godine i službeno pokreće program Bava Innovation. Ideja je svake godine u restoranu ugostiti chefa i kuhinju jedne mediteranske zemlje. Program je inspiriran lanjskom talijanskom epizodom, a ove godine Bavu kao grčki restoran postavlja slavni grčki chef Thanos Feskos.
Feskos, koji je nedavno gostovao u zagrebačkom Noelu, kuhanjem se počeo baviti nakon studija ekonomije, u vojsci, kada je odlučio i promijeniti karijeru. Poslije više poslova u grčkim restoranima, prijavio se za stažiranje u danskom Geraniumu, gdje je ostao tri godine. Zatim je ponovno kuhao u Ateni, da bi mu Geraniumov chef Rasmus Kofoed ponudio poziciju pomoćnika glavnog chefa, što Feskos naravno nije mogao odbiti. Feskos je kuhao u Geraniumu kad je ovaj slavni restoran dobio treću Michelinovu zvjezdicu.
Godine 2020. Feskos je napustio Kopenhagen da bi u Grčkoj preuzeo poziciju glavnog chefa atenskog restorana Delta, koji je 2022. dobio drugu Michelinovu zvjezdicu i zelenu zvjezdicu. Delta je danas jedini atenski restoran s dvije zvjezdice. Spondi, u kojem smo odlično večerali prije dvanaest godina, također je dosta godina imao dvije zvjezdice, no sada ima jednu. Osim za Deltu, Feskos brine za još dva atenska restorana. U Bellevueovoj Bavi postavit će moderni grčki restoran koji će se oslanjati na svježe lokalne jadranske namirnice, a na meniju će biti i Feskosova potpisna jela poput surf & turf souvlakija, hortopite i rizogala. Feskos će na projektu blisko surađivati s izvršnim chefom Bellevuea Rokom Nikolićem. Grčko izdanje Bave otvoreno je od početka travnja.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.