Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LIGA ŠAMPIONA St. Antonio je osvojio 4 superzlata, Nai 3.3 tri a Chiavalon dva na BIOL-u 2025, najvećem talijanskom ocjenjivanju vrhunskih ulja

Četrnaest hrvatskih ekstradjevičanskih maslinovih ulja osvojilo je superzlata i zlata na ovogodišnjem izdanju BIOL-a, najvećeg međunarodnog ocjenjivanja ekstradjevičanskih maslinovih ulja u Italiji.

BIOL je utemeljen 1996. u Apuliji, na inicijativu lokalnih stručnjaka i institucija za kvalitetu maslinovih ulja (C.i.Bi. i Oil & Quality Program). Po broju sudionika, zemalja i ocjenjivača, BIOL je najmasovnije međunarodno ocjenjivanje maslinovih ulja koje se održava u Italiji, ocjenjivači su najveći talijanski stručnjaci za ulja, tako da vrhunski uljari i maslinari BIOL-ove godišnje rezultate smatraju jednim od najrelevantnijih mjerila kvalitete i stanja na tržištu. 

Osim klasifikacije ekstradjevičanskih ulja, Biol dodjeljuje i dvije posebne nagrade; Biol-pack za najbolju ambalažu i Biol-territori za ulja koja najbolje odražavaju terroir. Biol svake godine izdaje i tiskani vodič s najbolje ocijenjenim uljima. 

Najbolje su ove godine na BIOL-u prošle vodnjanska uljara St.Antonio sa četiri superzlata i jednim zlatom i Nai 3.3 koji u najluksuznijem hrvatskom butik hotelu na Dugom otoku proizvode Nives i Goran Morović. Braća Chiavalon osvojila su dva superzlata. Evo kako su se hrvatski uljari plasirali na BIOL-u 2025.

Superzlato – više od 75/100 bodova

  • Nai 3.3  Coratina
  • Nai 3.3 Drobnica
  • Nai 3.3 Blend
  • St. Antonio Buža Ženska 
  • Vodnjanska
  • St. Antonio Mix San Antonio
  • St. Antonio Leccino
  • St. Antonio Karbonaca
  • Chiavalon Organic
  • Chiavalon Istra
  • Clai Terrebianche
  • Cadenela 
  • Sakač Damaval

Zlato od 70 do 74,99/100 bodova

  • St. Antonio Istarska Bjelica
  • Valter Šarić Olea Prima 
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.