Butcher’s Barrel je otvoren u Skalinskoj ulici, što možda i nije najbolje okruženje za otvaranje nešto ambicioznijeg ugostiteljskog objekta. Skalinska je strma mala ulica koja povezuje Tkalčićevu i Dolac, prepuna turističkih zamki. Otvorite li u takvom okolišu, automatski vas poistovjećuju s restoranima nižeg ranga. Budući da uvijek može biti iznimaka, Butcher’s Barrelu smo htjeli dati šansu.
Prvo treba napomenuti da nismo u potpunosti doživjeli ovaj novi restoran. Kao i svaki put prije nego što posjetimo neko mjesto, provjerimo njihove web stranice i društvene profile. Na Instagram profilu Butcher’s Barrela može vidjeti da se restoran reklamira kao eksplozivno mjesto. Doslovno. Skoro svaki post je o zabavama koje mjesto priređuje, pale se kokteli, zapali se cijeli šank, muzika je glasna, kokteli kičasti, a hrane ima zapravo najmanje. Usput rečeno, nismo mislili da će netko otvoriti mjesto u kojem se pale kokteli nakon incidenta u Karlovcu iz prošle godine. Ali Butcher’s Barrel je trenutno jedini zagrebački bar koji koktele tretira kao pravi show, i to je dobro.
U Skalinsku smo došli u utorak u šest popodne pa, naravno, nije bilo pretjerane zabave. Za puni doživljaj bi se ipak trebalo doći u petak ili subotu navečer. Ali i bez puno gužve i nabrijane atmosfere, Butcher’s Barrel nije nezabavan. Muzika je glasna, uređenje otkačeno i nije previše kičasto što je uvijek plus, a osoblje uslužno i prijateljski raspoloženo. Lista koktela je opsežna, puno njih se naravno pali, ali te smo izbjegli. Naš Mexican Heat, koktel od spicy tekile, cointreaua, limete i sirupa od đumbira bio je prilično dobar. Dobro je balansiran, nije sladak i sasvim je dobro počistio težinu jela koje smo probali u restoranu.
Ostali kokteli su uglavnom klasici, ima i nešto shootera koje osoblje donosi za aperitiv, te već spomenutih koktela koji se pale. Oni su uglavnom i skuplji, cijena im može dostići i petnaestak eura. Ostali izbor pića kao što su vina, šampanjci i pive je loš i neorganiziran. Vidi se da je fokus Butcher’s Barrela na koktelima.
Izbor hrane je također oskudan. Osoblje kaže da je kuhinja mala i da je ovo što trenutno isporučuju najviše što tehnički mogu. Na meniju je uglavnom sporo pečeno meso, trgana svinjetina i govedina, rebarca i burgeri od trganog mesa. Ne odveć inspirativno, pogotovo zato što Barbeerian u neposrednoj blizini na Opatovini nudi vrlo sličnu hranu u puno ugodnijem ambijentu. Naručili smo goveđa rebarca, koja nisu bila najbolja. Tekstura je bila gumasta i žvakava, što ne želite od sporo pečenog mesa, i imala su previše vezivnog tkiva. BBQ umak je bio nešto bolji već zato što nije bio presladak kakvi ti umaci prečesto znaju biti. Prilozi kao što su polovica peciva sa sirom i salatica ne stvaraju dojam ambicioznog lokala.
Butcher’s Barrel zasad nije donio prevelikih novosti na zagrebačku da scenu. Vjerujemo kako zabave petkom i subotom mogu biti dobre, ali to je uglavnom to. Kokteli se mogu popiti na boljim mjestima, kao i sporo kuhano meso. Jedan koktel i jedno jelo platili smo 29 eura.
Skalinska 7, Zagreb
HRANA -3 KOKTELI +3 SERVIS +3 AMBIJENT +3
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.