Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PONOVNO MOŽEMO JESTI RAJČICE U supermarkete su upravo došle prve ovogodišnje rajčice Rajska

Obožavamo rajčice. Rajčice su nam, uz mladi grašak i divlje šparoge, uvjerljivo najdraže povrće. Međutim, između početka zime i početka proljeća baš nikad ne jedemo svježe rajčice. Zato što se u ta tri do četiri mjeseca u supermarketima i voćarnama mogu kupiti samo najgore svježe rajčice na svijetu: one s teksturom pijeska  mirisom ničega i okusom vode. Posve je svejedno kupujete li skupe datterine iz Italije ili jeftinije rajčice iz Izraela ili Španjolske: sve su jednako beznadno grozne.

Prve ukusne rajčice na hrvatsko tržište donosi Rajska iz Svete Nedjelje kraj Samobora. Danas smo u Konzumu u Kaptol Centru kupili prve ovogodišnje Rajske, male crvene cherry rajčice. Stabljika miriše specifično, aromatično zeleno, skoro kao kod rajčica u punoj sezoni, a rajčice su kiseloslatke i sočne. 

Možda im ne bi odmogao još dan ili dva dozrijevanja, ali i ovako su neusporedivo bolje od svega što se pod imenom rajčice u zadnja tri mjeseca prodavalo u Hrvatskoj. Za dva do tri tjedna u supermarketima bi se trebale pojaviti i prve slasne rajčice iz Belja, iz hidroponskog uzgoja na farmi Mitrovac, koje mogu biti jednako dobre kao i Rajske rajčice.

Da se razumijemo, ni Rajska ni Belje u svojim se proljetnim berbama ne mogu uspoređivati s istarskim i dalmatinskim ljetnim paradajzima dozrelima na zemlji i suncu.  Ali rajčice Rajske i Belja dovoljno su ukusne da obožavateljima svježih  pomidora olakšaju čekanje pune sezone.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.