Carpaccio, jedan od najuspješnijih zagrebačkih restorana, upravo je otvorio sezonu divljih šparoga. Carpaccio od danas priprema fritaju sa šparogama, pastu sa šparogama, rižoto sa šparogama i njihovu ultrapopularnu salatu sa šparogama, jednu od gastronomski najčišćih interpretacija divljih šparoga u Zagrebu i šire.
Carpaccio je prve šparoge nabavio iz Dalmacije iz okoline Primoštena, po bitno pristojnijoj cijeni od divljih šparoga na zagrebačkim tržnicama; divlje šparoge na zagrebačkim tržnicama ove bi sezone mogle biti neugodno skupe. Divlje šparoge spadaju u najuži krug hrvatskih identitetskih gastronomskih sastojaka, pa se svake veljače ili ožujka veselimo njihovu dolasku u restorane i na tržnice.
Carpaccio je velik dio svoje reputacije izgradio na činjenici da prvi ili među prvima u Zagrebu i Hrvatskoj dobiva izrazito sezonske delikatese poput divljih šparoga i vrganja. Ovih ćemo dana s velikim zadovoljstvom isprobati Carpacciov repertoar specijaliteta s divljim šparogama.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.