Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

King’s, pionir riječkih pubova s hranom, s novim se vlasnicima značajno poboljšao. Burgeri i sendviči s govedinom su odlični

King’s Pub, jedan je od inicijatora riječkog pokreta pubova s ambicioznijom hranom, još je prije desetak ispravno koncipirao jelovnik, sa sendvičima kakve Rijeka dotad nije vidjela, burgerima, pilećim krilcima i popularnim doručcima. Iako smo isprva dolazili u King’s kao srednjoškolci i studenti, vrlo brzo smo prestali jer hrana nikad nije bila dobra. Nije bila ni napadno loša, ali je bila posve amaterski napravljena, bez pažnje i osjećaja za detalje. Kruh je bio loš, meso prosječno, a cjelokupni doživljaj razočaravajući u odnosu na očekivanja.

Ipak, zahvaljujući ambijentu i odličnom brendingu, King’s je uspio otvoriti nekoliko lokala, koji se nisu svi bavili hranom. King’s pored hotela Bonavia zamišljen je kao pivski pub, onaj u Malinskoj je preslika glavnog riječkog food puba, a odnedavno je otvoren i jedan u Krku. King’s koji smo voljeli bio je smješten na željezničkom kolodvoru, ali već neko vrijeme je ispražnjen i zatvoren.

Zahvaljujući popularnosti, King’s je uspio i proizvesti korektno vlastito pivo. I tako smo neko vrijeme King’s zaobilazili jer su se u Rijeci događale bolje i ambicioznije stvari. Nedavno smo doznali da je King’s promjenio vlasnike pa smo odlučili provjeriti kakvo je stanje u jednom od popularnijih riječkih lokala. I ugodno smo se iznenadili. Promjene su brojne i pozitivne. Novi vlasnici King’sa pametno su zadržali koncept i jelovnike koji su bili jedinstveni barem za ovo područje, ali su drastično poboljšali recepture i sastojke. Što znači da je hrana u King’su prerasla iz prosječne i naivne u prilično dobru i zabavnu, koja funkcionira kao savršena pozadina za izlaske na craft pivo.

U petak je lokal pored kazališta bio veoma živahan, svirala je dobra glazba i u King’su je bilo mnogo ljudi. S jelovnika, koji bi se ipak mogao mrvicu smanjiti, naručili smo jela nastala pod različitim utjecajima, ali dobro prilagođena ugođaju puba. Empanade punjene govedinom bile su zabavne, ukusne i tehnički neobično dobre, sa spicy salsom koja ih je dodatno oživjela. Gotovo idealni snack za dijeljenje. Naručili smo i prvi reuben sendvič koji smo dosad vidjeli u Rijeci, zatim burger i nekoliko priloga.

Reuben sendvič zapravo nema puno veze s reubenom, napravljen je s trganom govedinom i s bijelim kruhom od kiselog tijesta, ali je ekstremno ukusan, bogat i općenito veoma okrepljujuć, a dodatak kimchi majoneze je neočekivan i zabavan.

Burgeri su takođere bolji nego što ih se sjećamo. Peciva su barem duplo bolja, meso solidno pripremljeno a dodaci i umaci na mjestu. Prilozi kao što su prženi kolutići luka i batat su možda i najslabiji dio cijele ponude, jer su skupi a nabavljaju se na veliko i zaleđeni su. Pivski dio ponude tek se treba zakotrljati. Iako se u King’su može pronaći dobrih piva, izbor treba biti veći i bogatiji. Uz jela smo naručili jednu King’s IPA-u i jednu Pulfer Cotton Balls IPA-u koja je bila fantastična. Drago nam je što se jedan od pokretača pub gastronomije u Rijeci vratio na dobre staze. Račun smo platili 48 eura. 

KING’S PUB

Verdijeva ulica 7B, Rijeka

HRANA -4  PIVO +3  SERVIS  4  AMBIJENT 4

VISA Inspire_logo_web copy

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.