Batak, uvjerljivo najveći hrvatski restoranski lanac i ove će godine nastaviti sa ekspanzijom. Batak, naime, u 2025. planira otvoriti još najmanje četiri restorana: tri u Zagrebu i jedan u Šibeniku. U Zagrebu Batak dolazi na Jarun, u Dubravu i zauzima još jednu lokaciju u zapadnom dijelu grada. Batak u Šibeniku otvara se u jednom shopping centru.
Važno je istaknuti da se Batak ne bavi franšizama. Svi Batkovi restorani imaju istu upravu. Batak je, tako, u hrvatskim kriterijima postao restoranski imperij. Od 1990. do danas nitko u Hrvatskoj nije imao 25 javnih restorana, ne računajući velike hotelske korporacije, no to je sasvim druga vrsts posla. Razlozi Batkove ekspanzije sasvim su jasni. Radi se o odličnoj vrijednosti za novac, stalnom unapređivanju ponude hrane, pa Batkovi meniji već više godina sadrže i sezonske elemente, o standardizaciji kvalitete hrane i usluge i o korištenju dobrih sastojaka.
Važno je, nadalje, istaknuti da Batak uspijeva mobilizirati velik broj mlađih gostiju; Batak je prva roštiljarna u Hrvatskoj, koja je uvela malo ambiciozniju listu koktela, niz predjela namijenjenih dijeljenju, kao i jela koja nisu uvijek tipična za roštiljarne. Naposljetku, Batkovi menadžeri zaista ekscentrično puno rade: neki od njih provode na posli jednako mnogo ili više vremena, kao vlasnici boljih privatnih restorana. Sve je to dovelo do dosad nezabilježenog rasta u hrvatskoj ugostiteljskoj industriji. Batak i drugi brendovi koji posluju u sklopu Victus Grupe (Leggiero, Torterie Macaron, više fast foodova…) danas zapošljavaju preko 650 ljudi. Imperij nastavlja rasti. U Batku se razmišlja o otvaranju restorana u još nekoliko hrvatskih gradova.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.