Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Obitelj Boban u centru Zagreba otvara mali Bistro Boban

Kada je riječ o nekom traču, nekom neprovjerenom naklapanju, a za koje se sumnja da bi ipak moglo biti istinito, kaže se: gdje ima dima, ima i vatre. Figurativno se to tako kaže…

Dima je neki dan, međutim ni malo figurativno, bilo u restoranu Boban. Zapalilo se nešto u podrumskom prostoru kod vešmašine. Vatre na svu sreću nije bilo. Barem ne ove prave, prirodne pojave koja prati određene kemijske procese, osebujno-burnu oksidaciju organskih tvari, pri kojoj nastaje toplina i svjetlost. Bilo je međutim one figurativne vatre iz gore spomenute poslovice.

Već tjednima se, naime, po gradu govori da Boban otvara novi bistro, a sve do prije neki dan to sam smatrao neprovjerenim naklapanjem. Reklo bi se – dimom… Sada sam ipak vidio da je to istina te da u prostoru nekadašnjeg Čušpajza, koji je svojevremeno vodila Leonarda Boban, sve spremno za njihov novi ugostiteljski pothvat. U malom prostoru, možda svega 15-20 kvadrata, nalazi se jedan sjedeći stol s tri mjesta, veliki lijepi šank, te veći broj visokih barskih stolica na kojima će se moć sjediti uz uske stolove pričvršćene na zidove.

Eh da, skoro sam zaboravio, i veliki luster.

Jasno je naravno da će glavna značajka ovog bistroa biti – baš kao što je to bilo i u vrijeme Čušpajza – mala i šarmantna terasa ispred lokala. Bez obzira na to što na ulaznim vratima piše da će otvorenje bistroa biti “soon”, nije izgledno da će terasu, a možda ni bistro, otvarati prije nego što u Zagrebu malo zatopli.

Bez obzira međutim na to kada će otvoriti, raduje to da će taj prostor na atraktivnoj lokaciji nakon dugog niza godina što je stajao zatvoren, napokon zbilja i otvoriti. Ta mikrolokacija u Gajevoj ulici, od križanja s Teslinom pa do Kožarićeva Crvenog znaka, doživjela je ove godine malu renesansu. Charlie se nanovo otvorio, pisali smo već o tome, sada evo i Bobanov bistro, a dodatnu živost u tih par stotina metara donosi i Muzej smijeha koji posljednjih mjesec dana privlači velik broj posjetitelja koji bi se nakon obilaska mogli i trebali rasporediti po tim okolnim lokalima…

Uzevši u obzir još i to da su Bobanovi obiteljsko-ugostiteljski poduhvati uglavnom veoma uspješne priče, otvaranje ovog bistroa je nešto što bi trebala biti dobra vijest za cijeli, u zadnje vrijeme pomalo zapostavljeni centar grad.

Nadamo se  da se u ovom slučaju još jedna poslovica neće poput one na početku navedene pokazati istinitom, a to je ona da jedna lasta ne čini proljeće, već da će se njegovim primjerom povesti i drugi ugostitelji te da će centar grada uskoro zasjati svojim starim sjajem.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.