Royal Hill, dakle, iz godine u godinu sve više napreduje. Doslovno. Napredak najvećeg novog privatnog vinskog projekta u kontinentalnoj Hrvatskoj osobito je vidljiv na primjeru novog pjenušca, Royal Hill Extra Brut.
Royal Hill dosad je, naime, proizvodio isključivo charmat (tankovske) pjenušce, koji jesu šarmantni ali su nužno jednostavni. Royal Hill Extra Brut veliki je korak naprijed. Royal Hill Extra Brut napravljen je od 50 posto crnog pinota i 50 posto chardonnaya, što je načelni recept za Dom Perignon. Prvi Royal Hillov klasični pjenušac odležavao je na kvascima skoro četiri godine, što je dvije i pol godine dulje od zakonskog minimuma za šampanjce.
Ovo veoma ambiciozno pjenušavo vino vinificirala je renomirana enologinja Ivona Jeličić, prije nego što je prešla u dalmatinski Markus. Royal Hill Extra Brut pjenušac je čvrste, klasične strukture i srednjeg tijela, koji vrlo lijepo perla i ima relativno dug, umjereno voćni okus. Premda se može piti kao aperitiv, Royal Hill Extra Brut traži hranu i to baš tipična jela koja se poslužuju uz klasične pjenušce: kamenice, riblji carpaccio, dimljeni losos, sushi, sashimi.
Royal Hill Extra Brut još ima rubove jer je nedavno degoržiran, no za par mjeseci postat će zaokružen i elegantan. Royal Hill Extra Brut dosad je najbolji slavonski pjenušac, uz pjenušce vinarije Galić
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.