Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RIJEČKI HIT U popularnom pasta baru Centotrenta izvrsne njoke s gljivama i celerom, focacciu i craft pivo platili smo samo 16 eura 

Centotrenta se u centru Rijeke otvorio prošle godine. Odmah po otvorenju ovaj simpatični pasta bar čiji su vlasnici iz Buzeta, postao je hit među Riječanima, koji obožavaju brze i jeftine marende. U početku, Centotrenta je radio prilično jednostavna, opće poznata jela od tjestenine. Budući da ih nismo posjetili od otvorenja, ovih dana otišli smo provjeriti kako radi jedan od većih riječikih ugostiteljskih hitova.

Ponuda u Centotrenta danas je vidljivo ambicioznija. Centotrenta je postao kreativniji u korištenju raznih vrsta tjestenne, njoka i lazanja, koji se mijenjaju tjedno. Što su Riječani očito prepoznali i prihvatili. Tjestenine se do kraja radnog vremena uglavnom rasprodaju. Što vlasnike očigledno motivira da nastave razvijati Centotrenta.

Osim tjestenina, Centotrenta sada radi i izvrsnu focacciu, koju donose za stol prije tjestenine. Focaccia koju peku u baru, kao da je izašla iz neke od specijaliziranih pekarnica. “Sve sami radimo, od grisina do focaccie, ustanemo rano ujutro i veselimo se tome,”  rekli su nam. Sami rade i svu tjesteninu i umake. Probali smo njoke punjene gljivama s umakom od celera.

U ponudi su ovaj tjedan još bile lazanje pečene na tavi, šalša od mora i rikota, i obična šalša. Njoki su bili izvanredni, precizno kuhani, a umak još bolji. Lagani umak od celera, tehnički vrlo dobro pripremljen, jelu je dao nužnu svježinu. Nedostajao je hrskavi element koji bi ovaj tanjur digao na razinu restoranskog kuhanja. No, to su sad manji nedostaci koji se teško mogu zamjerati pasta baru, koji radi u ograničenim uvjetima i isporučuje dobru vrijednost za novac.

Prema ovom jelu, vidljivo je da je Centotrenta uvelike napredovo u samo nekoliko mjeseci, a nije izgubio vjernost publike. Nadamo se da će u narednim mjesecima nastupiti još hrabrije i kreativnije. Ambijent s otvorenom kuhinjom u kojoj možete promatrati kako nastaje vaša pašta, ostaje šarmantan i atraktivan. Obilnu porciju njoka s celerom i gljivama, prekrasnu focacciu i Brumanovu American IPU platili smo 16 eura. U Rijeci se teško može pronaći kvalitetnija tjestenina i njoki za te novce. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.