Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JOŠ NIJE KASNO 12 najboljih restorana za Valentinovo na Kvarneru i u Istri

valentinovo-istra-kvarner-nebo

Iako će i sljedeći petak sigurno biti najavljen bojkot trgovina, ugostiteljskih objekata i potrošnje općenito, taj će bojkot biti najslabiji dosad. Iz jednostavnog razloga što je sljedeći petak Valentinovo, jedan od najboljih dana u godini za restorane.

Za Valentinovo u restorane izlaze i gosti koji ne jedu često u restoranima,  pa se ugostitelji na sve moguće načine trude privući što više ljudi. Dok se u Zagrebu mjesta za pojedine restorane rezerviravaju i više od mjesec dana unaprijed, neki ugostitelji na Kvarneru i Istri tek su ovaj tjedan otvorili rezervacije i posebne jelovnike. Evo kojih 11 mjesta preporučujemo. 

1. Cap Aureo, Rovinj 

cap-aureo

Iako Cap Aureo chefa Jeffreya Velle na svojim službenim stranicama ne nudi posebne jelovnike za Valentinovo, riječ je o jednom od najboljih hrvatskih restorana. Elegantni ambijent s fenomenalnim pogledom na Rovinj najbolje je mjesto za večernji izlazak u cijelom gradu. Poseban adut Cap Aurea za Valentinovo su briljantni deserti pastry chefice Maše Salopek. 

2. Tekka by Lone, Rovinj

Tekka je već dugi niz godina najbolji sushi restoran u Hrvatskoj. Njena rovinjska ispostava, sa chefom Sašom Pribičevićem, još je ambicioznija i luksuznija od zagrebačke. Lagana hrana poput sushija gotovo je idealna za Valentinovo. 

3. Plavi Podrum, Volosko

Plavi Podrum također na svojim stranicama nema posebno kreiran jelovnik za Valentinovo. Međutim, sve u Plavom Podrumu je vrhunske kvalitete bez obzira na dan i priliku. Vinska lista je jedna od najboljih u Hrvatskoj, kao i ambijent uz lučicu u Voloskom. 

4. Nebo, Rijeka 

Jedini Michelinov restoran u Rijeci nudi najbolji ambijent za izlaske u gradu. Atmosfera u Nebu je sofisticirana, gost ima osjećaj da lebdi nad morem, a servis prvoklasan. Kuhanje Gabrijele Filice sve više i više napreduje. 

5. Rivica, Njivice

Rivica je za Valentinovo pripremila dva posebna jelovnika. Jedan iz mora i jedan s kopna. Oba su prilično atraktivna. More se otvara cannellonima od tune, consommeom od škampa, crnim raviolima i repom grdobine, a kopno sadrži juneći carpaccio, juhu od cvjetače, milanski rižoto i svinjski file s demi glaceom. Oba jelovnika stoje 69 eura, a uključuju i pjenušac, pola boce vina i vodu. Rivica će za Valentinovo imati i živu muziku. 

6. Jist, Rijeka 

Valentinovo za ljubitelje mesa najbolje je proslaviti u Jistu na Viškovu. Jist je pripremio dosta bogatu ponudu mesa od junećeg carpaccia, kobe beefa, karima riba i gianduje za desert. Cijena jelovnika je paprenih 150 eura po osobi. 

7. Hidden Wine Bistro, Rijeka 

Hidden-njoki

Najbolji hrvatski bistro dobra je ideja za neformalnije Valentinovo. Kuhanje chefa Željka Vukićevića je elegantno i bogato, a vinska lista opsežna i zanimljiva. 

8. Conca d’ Oro, Rijeka 

conca

Chef Filip Hudoletnjak za Valentinovo je pripremio poseban jelovnik za 50 eura po osobi, s pjenušcem dobrodošlice. Jelovnik u Conci, koja ima zabavan interijer za proslavu Valentinova, sastoji se od carpaccia od brancina, šurlica s kvarnerskim škampima i file mignona, dok se za desert poslužuje prilično originalni riječki rigojanči. 

9. Grad Bistro, Rijeka 

kavana-grad-detalj

Grad je ovih dana završio svoju fazu transformacije u punokrvni bistro, što je jedna od uzbudljivijih stvari koja se dogodila riječkoj gastronomiji početkom ove godine. Za Valentinovo, chef Mario Štokić je pripremio juneći tartar, risine s kvarnerskim škampima, rib eye steak i desert iznenađenja. Cijena je 48 eura, a vinski pairing 24 eura. 

10. Zijavica, Moščenička draga

Stiven i Tea Vunić otvaraju novu sezonu u Zijavici točno na Valentinovo. U zadnjih nekoliko godina Zijavica je strahovito napredovala i postala jedan od najboljih ribljih hrvatskih restorana. S obzirom na popularnost ovog šarmantnog restorana i ograničena mjesta, savjetujemo da rezervirate što prije. 

11. Ganeum, Lovran

Ganeum vode kompetentni chefovi Robert Benzia i Jurica Obrol. Ambijent u Ganeumu može biti romantičan, a restoran se potrudio i dovesti živu muziku. Jelovnik od četiri slijeda stoji 60 eura po osobi, što je s obzirom na razinu kuhanja u Ganeumu dobra vrijednost za novac. 

12. Morgan, Brtonigla 

Iako se u veljači ne može uživati u jednoj od najboljih terasa u Istri, unutrašnjost Morgana može biti intimna i prigodna za proslavu Valentinova. Morgan je za Valentinovo pripremio tri različita jelovnika koji se uglavnom orijentiraju na mesna jela po kojima je restoran i poznat. 

Fotografija/Matija Djanješić za Nebo Instagram

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.