Počnimo s lošim. Ultraljubaznog konobara pitali smo ima li koje pjenušavo vino na čaše. Prijateljski raspoloženi gospodin otišao je s terase u bar, da bi se vratio praznih ruku. Pjenušca nije bilo jer se sve popilo prošli vikend, nove zalihe nisu došle, a on ni ne zna koji su pjenušac točili, premda se, eto, sve popilo.
Pa smo pitali za bijelo vino. Simpatični je konobar kazao da sigurno imaju graševinu, ali nije znao čiju, a možda još i nešto drugo. Okej, ajmo probati s koktelima. Kojih, međutim, uopće nema, Nije nam baš jasno kako i zašto mjesto koje se zove bar ne miješa koktele.
Pa smo se odlučili za posve konvencionalnu opciju i zamolili bilo koji single malt whisky bez leda. Presimpatični konobar opet je otišao do šanka da bi provjerio kako stoje s whiskyjem
Nije se međutim vratio s maltom, nego s buteljom vina. “Nemamo ništa dobro, samo Red Label” kazao je naš šarmantni sugovornik,” Ali, eto, pronašao sam vam ovo vino. To je jedino vino koje imamo.”
Vino nije bilo graševina, kao što je naš sad već omiljeni konobar bio najavio prije pet minuta, nego Coronicina Malvazija. Ako već nemaju ni jedno drugo vino, barem su izabrali dobro.
Ovaj je igrokaz pokazni primjer amaterskog ugostiteljstva koje investitore uglavnom vodi u katastrofu. No, Bunt bar može postati iznimka.
Bunt bar toliko je simpatično i pozitivno mjesto, da bi s vremenom mogao nadvladati svoju sadašnju profesionalnu nekompetentnost i postati jedan od dugoročno uspješnijih zagrebačkih kafića.
Evo zašto je Bunt bar simpatičan, pozitivan i gotovo neodoljiv. Prvo, Bunt bar ima uvjerljivo najljepšu terasu u centru grada,sa spektakularnim pogledima prema Donjem gradu, koji se zatim protežu sve do Save.
Drugo, Bunt bar uređen je prilično punkerski s plakatima The Smithsa, Talking Headsa, Davida Bowieja i drugih aktera velike glazbe i velike umjetnosti iz druge polovice sedamdesetih i ranih osamdesetih.
Treće, danas smo u Bunt baru oko tri popodne zatekli pristojne, nasmijane, neafektirane mlađe ljude; nigdje nije bilo ni traga nasilničkim gestama, netolerantnom svađanju i onom groznom ambijentu mnogih kafića u centru u kojima se skoro svi gosti samo žele praviti važni. Bunt bar doima se kao utočište normalnih, pristojnih ljudi.
Četvrto, Bunt bar drži solidan izbor točenih piva, na čelu s opravdano legendarnim C4. U Bunt baru trenutno, od boljih pića, možete piti samo craft pivo i kavu. I peto, Bunt bar obožava pse, što je vidljivo na njihovom Instagramu. Volimo kafiće i restorane koji vole pse.
Bunt bar mora zadržati sve ove dobre značajke, ali se istodobno hitno mora profesionalizirati. Profesionalizam je jači zalog uspjeha od simpatičnosti, pozitivnih namjera i dobrog glazbenog ukusa.
Bunt bar otvorio se prije dva tjedna u prostoru gdje je mnogo godina radio restoran Pod gričkim topom. Radi se, znači, o gornjoj stanici Uspinjače, jednu rundu stepenica ispod kule Lotrščak s koje grički top više manje svakodnevno oglašava podne.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.