Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

AKCIJA GODINE Esplanadin Le Bistro do kraja siječnja prodaje dvije porcije štrukli za 17 eura!

Zagrebačka Espalande svakoga siječnja proglašava Dane štrukli, svog najpopularnijeg jela. Dani štrukli ove se godine u Esplanadinu Le Bistrou održavaju od 13. do. 31. siječnja. Esplanadini kuhari štrukle pripremaju po receptu starom više od pola stoljeća. Tijesto se izrađuje i razvlači ručno, štrukli se pune domaćim svježim sirom, režu na tradicionalni način kreamičkim tanjurićima i kuhaju na pari,  a svaka se porcija zapeče pojedinačno u keramičkoj posudi.

Esplanadini štrukli okusom i popularnošću pokazuju da tradicionalna, jednostavna narodna jela pripremljena s poštovanjem i ozbiljnim tehničkim znanjama mogu postati autentično gastronomsko iskustvo. Koje u Le Bistrou na danima štrukli košta samo 17 eura za dvije velike, zasitne porcije štrukli. Rijče je o jednoj od najboljih vrijednosti za novac u svim zagrebačkim restoranima u ovom dijelu godine. “Jedna porcija sastoji se od dva komada štrukli zapečenih u finom vrhnju, što je dovoljno da vas zasiti, a savršeno pristaju uz čašu vrhunskog vina ili pjenušca za potpun doživljaj. Siječanj je idealno vrijeme za prepuštanje ovom savršenom comfort foodu. Nismo bez razloga stekli status najboljih štrukli u gradu,” kaže Ivan Trbušić, voditelj restorana Le Bistro.

Štrukli su gastronomski simbol Hrvatskog zagorja, a u Esplanadi su ih prvi put stavili na meni 1951. godine, kao prezentaciju lokalne tradicije za strane goste. Esplanadini chefovi iz generacije u generaciju zadržavaju štrukle na meniju i oni su danas potpisno jelo koje na pametan način povezuje Esplanadu kao zagrebačku hotelsku instituciju sa Zagrepčanima, a turiste i strane goste s lokalnom zajednicom.

Akcijska cijena od 17 eura odnosi se samo na narudžbe dvije porcije štrukli u Le Bistrou. Redovna cijena jedne porcije u Le Bistrou je 12 eura. Esplanadine štrukle mogu se kupiti i zamrznute i za van, također po redovnoj cijeni.

Fotografija/Lili Bašić

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.