Marina Gaši ubraja se među svega nekoliko hrvatskih chefova i restoratera koji uspješno provode poslovni model samodostatnosti.
To znači da njen restoran Marina u Novigradu zapravo ne zapošljava nikoga osim same gospođe Gaši, njenog supruga i jednog pomoćnog radnika. I taj model uglavnom funkcionira besprijekorno. U Marinu se može doći samo s rezervacijom, namirnice, isključivo svježe, nabavljaju se prema broju gostiju koji su rezervirali, a kuhanje je iz godine u godinu sve kreativnije i tehnički preciznije.
Marina Gaši je samouka. Stoga je logično da joj je trebalo dosta godina kako bi došla do sadašnje iznimno visoke gastronomske razine. Bisque od škampa, brancin u soku od trešnje ili hlap sa smeđim maslacem i ikrom od hlapa, jela s jesenskog Marinina menija, spadaju u same vrhunce hrvatskog maritimnog kulinarstva. Marina Gaši danas je vodeća istarska i hrvatska chefica riblje autorske kuhinje.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.