Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ZMAJSKA PIVOVARA BIRAJU CHEFA GODINE 2024. Matija Bogdan i Stiven Vunić dijele 9. i 10. mjesto s 54 boda

Ovogodišnji izbor za Chefa godine protekao je u znaku kuhara različitih generacija i raznolikih stilskih usmjerenja. Čini se da je trenutačna osobna karizma odigrala najvažniju ulogu u odlučivanju naših glasača, pedesetak istaknutih pripadnika hrvatske restoranske industrije: chefova, restoratera, investitora i gastro novinara. Kao i svake godine, svaki je birač mogao glasati za pet chefova.

Svaki glasač prvoplasiranom chefu na svojoj listi dodjeljuje 10, drugom 8, trećem 6, četvrtom 4 a petom 2 boda. Aminessov izvršni chef  Matija Bogdan i Zijavičin chef i vlasnik Stiven Vunić dijele deveto i deseto mjesto s 54 boda.

matija-bogdan-1
Matija Bogdan, 7 Seas

Matija Bogdan jedan je od najrenomiranijih hrvatskih chefova. Gospodin Bogdan bio je sous chef i voditelj laboratorija u londonskom Ledburyju, restoranu koji je lani dobio treću Michelinovu zvjezdicu. Poslije Ledburya Bogdan je dvije godine, sve do zatvaranja zbog postpotresne obnove, vodio ManO u zagrebačkoj Gliptoteci. Nakon Mana Bogdan je prešao u hotelsku grupu Aminess gdje na Krku i na Korčuli razvija Aminessov sektor više gastronomije kroz restorane 7 Seas. 

Stiven Vunić, Konoba Zijavica

Stiven Vunić u konobi Zijavica u Mošćeničkoj Dragi razvio je prepoznatljiv kulinarski rukopis, koji karakteriziraju korištenje vrlo svježe kvarnerske ribe, rakova i školjki, sofisticirana, diskretna uporaba začina i stalni rad na unapređivanju kuharskih tehnika. Vunić je poslije pandemije postao jedan od najpopularnijih hrvatskih chefova. Zmajska pivovara dugogodišnji je sponzor izbora Chefa godine Kulta Plave Kamenice.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.