Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas smo u Kiyomiju probali genijalni tartar od cikle, najbolje jelo od cikle ikad pripremljeno u Hrvatskoj. Potpisuje ga Tvrtko Šakota

Cikla je načelno dosadno povrće, koje je postalo masovno popularno zato što restoranski gosti misle da je jako zdravo, dok chefovi i restorateri vole ciklinu nisku nabavnu cijenu: cikla je gastronomski mistificirana zato što je jeftina.

U Hrvatskoj smo dosad probali tek nekoliko ukusnih jela od cikle. A danas smo u Kiyomiju, i to u sklopu fiksnog menija za ručak, pojeli doslovno genijalni tartar od cikle. Riječ je o najboljem jelu od cikle koje smo dosad dobili u Hrvatskoj. Posebno je zanimljivo da ovaj briljantni povrtni tartar potpisuje Tvrtko Šakota, chef Nava i spiritus movens Sala i Bekala u njegovim počecima. Šakota je za Kiyomi pripremio i jedno jelo od bundeve. Uz to je Kiyomijevoj ekipi pomogao oko korištenja robate. Kakav, dakle, okus ima fenomenalni tartar od cikle? 

Chef Šakota uspio je reducirati turobnu zemljastost i slatkoću cikle; tartar je svjež, eteričan s dodirom azijskih začina i sa zrnato hrskavom teksturom. I tako je prizemna  cikla u Kiyomiju poletjela u gastronomsku stratosferu. Gastronomski rukopis i restoranski know how Tvrtka Šakote počeo se, kao u slučaju velikih svjetskih chefova, širiti izvan njegova restorana. Što je sjajna vijest za hrvatsku restoransku scenu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.