Tres Reyes dio je projekta trojice španjolskih enologa koji pronalaze zanimljiva vina uz četrnaest španjolskih apelacija. U projektu sudjeluje 16 vinarija s različitim etiketama, a pod etiketom koja se zove baš Tres Reyes puni se, među ostalim, crno vino proizvedeno od tempranilla i syraha iz regije Castilla y Leon.
Vino odležava četiri mjeseca u malim hrastovim bačvama, a berba 2023. dobila je u Decanteru čak 94 boda, što Tres Reyes čini možda najboljom vrijednosti za novac u zapadnoj i srednjoj Europi. Ozbiljna 94 boda za sedam i pol eura! To dugo nismo imali.
Tres Reyes iz 2021. koji se trenutačno prodaje u Zagrebu, u Falstaffu je dobio 89 bodova, dok je Tres Reyes iz 2019. osvojio Decanterovu brončanu medalju. Radi se, dakle, o kontinuitetu kvalitete a ne o ekscesu. Sinoć smo probali Tres Reyes. Vino je dizajnirano izvanredno inteligentno. Ono sadrži optimalnu količinu voćnih i zadimljenih elemenata da bi bilo atraktivno na prvi miris, meko je i ima par grama neprevrelog šećera pa je iznimno lakopitko usprkos 14 posto alkohola.
Prilično je gusto i intenzivno, što doprinosi visokim ocjenama. Tres Reyes odlično ide uz roštilj, manje ambiciozne steakove, plavu ribu, ali i uz odojak, sarmu, pašticadu, gulaš i niz tvrđih sireva. Više manje, ide uz svu popularnu hranu uključujući i pizze, osim uz azijske kuhinje. Tres Reyes je sjajan komercijalni proizvod, “The Drink” rekao bi genijalni engleski vinski promotor, pokojni Tony Hodges.
Ali, The Drink koji omogućuje restoranima i kafićima da toče dobro vino po masovno prihvatljivim cijenama. Tres Reyes također omogućuje privatnim potrošačima da nabave karton zaista užitnog vina za manje od pedeset eura, ili bocu za cijenu nižu od dva kilograma cvjetače ili brokule. Tres Reyes Tempranillo Syrah uistinu je neobično poželjno osvježenje na hrvatskom tržištu vina. Tres Reyes distribuira zagrebački Vivat.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.