Kadena, jedan od renomiranih splitskih restorana, sljedeći tjedan na četiri dana će ugostiti chefa Toma Gretića. Jedan od popularnijih hrvatskih chefova i sudac u hrvatskoj verziji reality showa Hell’s Kitchen, u Kadeni će kuhati od 13. do 15. studenog, od srijede do petka.
Uz svoj redovni meni, Kadena će tako imati i šest do sedam jela dnevno koja će pripremati Gretić. Bit će to ukup no 19 Gretićevih jela. Ima tu svakako zanimljivih i čak zagonetnih najava, primjerice vitello tonato 2.0, ljubitelje hrane zanimat će kako je chef Gretić adaptirao jedno klasično jelo. U tri dnevna menija pažnju privlače i sipa carbonara i splitska paella. Vrhunac Gretićevog gostovanja ipak je sljedeće subote, kad je na rasporedu gala večera. Deset slijedova, manje-više domaće mediteranske namirnice, svaki slijed uparen s čašom Markusovih i Bibichevih vina…gosti će svakako moći testirati Gretićevu kvalitetu i Kadenine namirnice.
Za ovakav rang kuhanja cijena i nije pretjerana, naprotiv, deset slijedova i deset čaša vina gosti će morati platiti tek nešto više od 100 eura. Gostovanja chefova nisu novina u gastronomiji, no ovakvi potezi van turističke sezone svakako pomažu održavanju kulinarske scene u Splitu i Dalmaciji.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.