Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Probali smo novi Hiddenov jesenski meni. Falafel i rotolo tjestenina su izvrsni 

Hidden je još ljetos odustao od svog popularnog formata u kojem su se prilozi mogli kombinirati sa svim jelima. Hiddenovi prilozi jedan su od glavnih razloga ogromne popularnosti restorana chefa Denija Srdoča i glavnog kuhara Željka Vukićevića. Razlozi su jasni. Logistički nije imalo previše smisla i znao se događati nesrazmjer u naručivanju pojednih jela.

Ipak, ova promjena nije škodila bistrou i njegovoj kuhinji. Naprotiv, s novim jesenskim jelovnikom ona kao da je dobila dodatni fokus i još bolju kontrolu kvalitete. Hiddenov je novi jelovnik, koji se sad sastoji od fiksnih jela, iskren i pametno jesenski. Dok su u proljeće i ljeto dominirali naglašeni zeleni tonovi, lepršava i lagana hrana koja je plijenila svježinom, jesen je donijela puno proteina, jela dizajniranih za teške kišne dane u Rijeci i puno novih toplih okusa.

Hiddenov tartar, kojeg je dosad bilo pet verzija i mijenjale su se sa svakim jelovnikom, moguće je najbolji otkad se restoran otvorio, a definitivno konkurira za dva ili tri najbolja tartara u čitavoj Hrvatskoj. Osim mesa fantastične kvalitete i teksture, Hidden je dodao dva umaka, jedan od paprike i jedan od kajmaka, čime je približio poznate starinske balkanske okuse formatu klasične kuhinje. Tartar je vizualno fascinantan, takve nismo dobivali ni u fine dining restoranima, dok se kričavo crvena paprika dobavljača iz Srbije odlično spojila s nježnim mliječnim kajmakom. Apsolutno svaki ljubitelj tartara trebao bi probati ovaj iz Hiddena.

Falafel je dašak internacionalne kuhinje kakav volimo vidjeti u kreativnoj bistrologiji, osim izvrsne kreme od crnog sezama i jogurta dodatno je pojačan ancho čilijem. Rotolo pastu, starinsku formu tjestenine koja se rijetko viđa u hrvatskim restoranima, u Hiddenu dolazi s goveđim repom i više formi muškatne tikve, esencijalno jesensko jelo koje će sigurno obilježiti nadolazeće godišnje doba u Rijeci, s obzirom na snažne i komunikativne okuse.

Jedno od obilježja novog jelovnika u Hiddenu svakako su jaki i karakterni okusi s puno začina i vanjskih utjecaja, ali pravovremeno dozirani kako bi bili što prihvatljiviji širokoj publici, a opet ostali zanimljivi gostima koji su raspoloženi istraživački. Konfitirana patka obložena sourdough mrvicama pa pržena, jedno je od najboljih glavnih jela koja se mogu naručiti u riječkim restoranima.

Patka iz Podravine ostala je sočna i hrskava baš kako želite od pečenog i od prženog mesa, a prilozi od kupusa i fermentirane šljive, kao i cikle, jako dobro komplementiraju jelo. Sasvim jednostavna pita od jabuka jako je lijepo zatvorila naš ručak. S desertima je neki put dobro ići na sigurno.

Hiddenovi okusi, prezentacija i doza istraživanja u kreativnim inspiracijama Srdoča i Vukičevića još jednom su pokazali da je Hidden vrlo vjerojatno najbolji hrvatski bistro, koji bi sasvim dobro mogao funkcionirati i u Madridu, Kopenhagenu, Beču ili nekom od drugih velikih europskih gastronomskih središta. Vinska lista i servis i dalje su izvrsni. Ručak s nekoliko čaša Volratzova rizlinga i Korakova crnog pinota platili smo 120 eura. 

HIDDEN WINE BISTRO

Ulica Andrije Medulića 8, Rijeka

HRANA +4/-5  VINO +4  SERVIS +4  AMBIJENT 4

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.