Projekt 5 Senses sommeliera Kristijana Merkaša i chefa Zlatka Belušića već je privukao pozornost hrvatske publike vještim kombiniranjem gastronomije, posebnih ambijenata poput vinograda i podruma plešivičke obitelji Šember, vrhunskih vina i visoko civilizirane glazbe.
5 Senses otvara jesensku sezonu uzbudljivim i dosta luksuznim gastronomskim eventom, na kojem će glavnu riječ voditi chef Saša Pribičević iz rovinjskog japanskog restorana Tekka. Gospodin Pribičević prije Tekke vodio je kuhinju japanskog Matsunokija. U četvrtak 19. rujna chef Pribičević na tajnoj će adresi na jednom velikom ladanjskom imanju u zapadom dijelu Zagreba, posluživati meni s pojedinim najboljim sastojcima koji su dostupni u Hrvatskoj.
Na meniju će biti kavijar, kvarnerski škampi, plavoperajna tuna i divlje kamenice. Sve se to na jednom mjestu ne može baš često vidjeti ni na degustacijskim menijima najboljih hrvatskih restorana. Uz Pribičevićeva raskošna jela točit će se Erdorov pjenušac Terra Falconis, novozelandski sauvignon blanc Rimapere, njemački rizling Dorsheim prestižne vinarije Diel, alzaški gewürztraminer povijesne kuće Hugel i moćni argentinski crni cuvee Caro. Za glazbu su zaduženi studenti zagrebačke Muzičke akademije, koji će izvoditi jazz klasike.
Tajna večera s kavijarom, škampima, plavom tunom i divljim kamenicama može se rezervirati na web stranici www.5senses.hr. Gosti koji potvrde rezervaciju dobit će točnu adresu na kojoj se održava ovaj prilično jedinstveni gastronomski spektakl.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.