Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beljski Goldberg White osvojio je zlatnu medalju i titulu Najboljeg hrvatskog vina na Ljetnom kušanju za Mundus Vini

Goldberg White je beljski superpremium cuvee koji se proizvodi od graševine iz redovite berbe, graševine iz kasne berbe i od chardonnaya. Riječ je o jednom od tri Goldberga koje Belje u zadnjih nekoliko godina pušta na tržište. Goldberg je uspješan primjer male butikne proizvodnje unutar jednog od najvećih hrvatskih vinarskih i vinogradarskih sustava.

Goldberg je prije svega karakterističan po kompleksnosti bouqueta i po savršenom balansu. Riječ je o duboko ekspresivnom, karakternom, lako prepoznatljivom vinu, istodobno posve glatkom i vibrantnom. Goldberg White, s ponešto rezidualnog šećera, stilistički nije tipičan za današnju scenu hrvatskih bijelih vina: on je iznimka koja stoji za sebe negdje u rangu sa šampionskim Gold Cuveeom Zlatnog brda, s tim da Goldberg White ima čvršću strukturu ali je aromatski diskretniji; na nosu dominiraju vrlo zrelo žuto voće s nešto pečenih jabuka, zaokruženo blagim dodirom vanilije.

Zanimljivo je, međutim, da se uz jake okuse zrelog voća na nepcu osjete i korice citrusa poput kandiranog limuna. Goldberg White upravo je osvojio zlatnu medalju i titulu Best of Show Croatia na Ljetnom kušanju Mundusa Vini. Mundus Vini njemačko je internacionalno vinsko natjecanje koje se održava dva puta godišnje još od 2001.

Mundus Vini jedno je od najutjecajnijih vinskih natjecanja u Europi. Na ovogodišnjem je Ljetnom kušanju podijeljeno točno 1600 medalja: čak je 465 otišlo u Italiju. Slijede Španjolska i Njemačka dok je Hrvatska osvojila devet medalja (možete ih pogledati OVDJE.) Među devet hrvatskih nagrađenih vina najbolje je ocijenjen beljski Goldberg White, vino koje uistinu zaslužuje visoka međunarodna priznanja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.