Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tri palme su senzacionalna vrijednost za novac. Rakovicu, hobotnicu, dvije pašte sa škampima i školjkama i butelju Bastiàna platili smo točno 100 eura

U Novigradu se u četvrtak iza devet više mije imalo gdje jesti. Skoro sve se tamo zatvorilo, a Marina je bila rezervirana za grupu ocjenjivača s vinskog natjecanja Vini Buoni Italiani. Poslije nekoliko neuspješnih pokušaja da pronađemo pristojan restoran koji radi poslije devet, parkirali smo ispred Tri palme.

Tri palme izgledaju kao konoba, imaju i ognjište, ali su gastronomski drukčije o čemu svjedoči ager s dvadeset do trideset dana odležanim T bone steakovima i jastozi na jelovniku. Za predjelo smo naručili izvrsnu salatu od rakovica s čistim, ukusnim bijelim mesom i intenzivnim smeđim umakom. Salata od hobotnica servira se, hvala Bogu, bez krumpira i cherry rajčica, hobotnica ima prilično intenzivan okus i veoma je meka. Veliki kapari sa strane dali su joj dodatni svježinu.

Budući da Tri palme nisu imale ni jednu ribu manju od dva kilograma, poslije predjela naručili smo dvije tjestenine, sa škampima i s kanaštrelama i kozicama. Pljukanci su zadržali izvrsnu, vrlo čvrstu teksturu, dok je umak od škampa imao bogat okus iskuhanih ljuski škampa podcrtan čilijem. U pasti sa škampima nabrojali smo deseta repića plus dva cijela škampa. Porcije su goleme.

Uz neočekivano ugodnu i ukusnu večeru popili smo butelju Bastiànove Malvazije. I sad najneobičnije od svega: cijeli smo tu veliku i ukusnu večeru s vrlo dobrim vinom i iznimno profesionalnim servisom platili točno 100 eura za dvoje, što je za ovosezonske jadranske cijene fenomenalna vrijednost za novac.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.