Ekipa rokijskig TBS-a (Tokyo Broadcasting System) druge najjače japanske televizije, nedavno je emitirala dulji prilog o Hrvatskoj. Dominantnu minutažu u prilogu dali su agrebačkom NAV-u chefa Tvrtka Šakote.
Koliko smo uspjeli doznati, veći prilog o restoranima nije bio predviđen u slotu posvećenom Hrvatskoj, ali je redatelj emisije, iznenađen filozofijom, konceptom i procedurama u NAV-u japanskoj publici odlučio pokazati da u Hrvatskoj postoji restoran koji na lokalnoj tradiciji i namirnicama primjenjuje pristup svojstven vrhunskim japanskim omakase restoranima.
Nav je stekao renome upravo na minucioznim tehnikama fermentacije, na tjednom praćenju sezonskih sastojaka, na dnevnom mijenjanju opsežnih degustacijskih menija, potpunom poštovanju mikrosezona, namirnica i prirode i na osobnoj chefovoj prezentaciji svakog jela, što je sve tipično za vrhunsku japansku gastronomiju. “S obzirom na to koliko poštujem japansku filozofiju i njihov pristup hrani i kuhanju, mnogo mi znači što su prepoznali vrijednosni sustav i produre na kojima gradimo NAV, “ rekao nam je u četvrtak navečer chef Tvrtko Šakota.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.