Dosad smo u nekoliko dana probali više bureka nego u zadnjih nekoliko godina. I kad jedemo burek, najčešće rotiramo nekoliko provjerenih mjesta. U ovom serijalu otkrili smo nekoliko novih mjesta, najčešće preko neformalnih preporuka poznanika ili čitatelja. Što bi se moglo protumačiti kao činjenica da je scena bureka na Kvarneru i dalje jako živa, u određenom smislu raznovrsna, bogata i kompetentna.
Jedno od mjesta na kojima smo bili prvi put je Mali Panin na Viškovu, najvećoj općini u Hrvatskoj po broju stanovnika. Mali Panin nije pretjerano razvikan, pa ostaje tajna za one koje znaju. U Mali Panin smo stigli za vikend kad nije bilo gužve. Kao i uvijek naručili smo jedan burek sa sirom i jedan s mesom. Kako nam je Viškovo tek nekoliko minuta vožnje od kuće, odlučili smo Paninove bureke pojesti doma. Što se pokazalo kao vrlo dobra odluka.
Bureke iz Malog Panina dobili smo još vruće, kao da su bili tek pečeni, pa su za nekoliko minuta došli na željenu temperaturu. Kad smo došli doma primjetili smo da su bureci optimalno masni i dovoljno hrskavi, element koji gotovo svaka buregdžinica, barem na Kvarneru, zanemaruje. Svi sastojci koje Mali Panin koristi bili su zapravo vrlo dobri. Sir se nije zgrušao i ostao je sočan, dok je meso imali snažan ali ne prejak okus. Paninov burek je vrlo dobar. Njegova je veličina također primjerena.
Mali Panin bi mogao završiti jako visoko na našoj ljestvici najboljih bureka na Kvarneru koju planiramo objaviti do kraja ovog tjedna. Zasad je situacija sa scenom bureka na Kvarneru prilično zadovoljavajuća. Još nismo naletili na jako loš burek ili neki koji ne bismo mogli preporučiti. Vidjet ćemo hoće li netko ipak u zadnjim trenucima napraviti preokret i skinuti našeg favorita. Bez obzira na to tko pobjedi, scena bureka je jako dobra. Bureke u Malom Paninu platili smo 2,80 eura. Standardna cijena za bureke na širem riječkom području.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.