Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chefovi Bernard Korak i Rudi Štefan na Plešivici su priredili su četveroručnu Michelinovu večeru pod zvijezdama

Na Plešivici je u srijedu održana ekskluzivna večera koju je Hrvatska turistička zajednica organizirala u suradnji s regionalnim turističkim zajednicama Središnje Hrvatske i Michelinovim vodičem. Večeru u restoranu Korak priredili su chef Bernard Korak i chef šibenskog Pelegrinija Rudolf Štefan. Oba restorana imaju Michelinovu zvjezdicu, Korak i zelenu zvjezdicu. Cilj plešivičke večere, na koju je Turistička zajednica pozvala skupinu inozemnih travel i gastro influencera, bila je gastronomska i turistička promocija kontinentalnih hrvatskih destinacija.  

“Upravo je eno-gastronomija jedan od najvažnijih motiva dolaska inozemnih turista u našu zemlju. Zato nam je u cilju unaprijediti promociju bogatstva i raznolikosti naše autohtone i tradicionalne kuhinje, a to, među ostalim, činimo upravo kroz organizaciju ovakvih ekskluzivnih događanja kao što je 4 Hands Dinner,“ rekao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Chefovi Korak i Štefan meni su kreirali s nekima od najboljih hrvatskih namirnica poput kovača, sipa, inćuna, školjki, jaretine, začinskog i ljekovitog bilja.  “Iznimno sam sretan što smo se okupili u ovom predivnom obiteljskom objektu koji živi gastronomiju u punom smislu riječi. Michelinov vodič potvrđuje da smo na pravom putu i možemo biti ponosni što nas je prepoznao te što zajedničkim snagama kroz ovakva događanja imamo priliku širiti našu kulinarsku priču“, istaknuo je Rudolf Štefan. Plešivička večera pod zvijezdama s dvojicom chefova koji svaki u svojoj regiji kodificiraju lokalnu gastronomiju za budućnost, pametan je način promocije  hrvatskih  regionalnih i mikrodestinacija. 

“Ova večer pod zvijezdama pravi je dokaz našeg kontinuiranog truda da se kontinent pozicionira na svjetskoj karti  i vjerujem da će svatko tko je bio prisutan ponijeti sa sobom nezaboravne uspomene i doživljaje. Naša destinacija sve više postaje sinonim za kvalitetu, strast i vrhunsku eno gastronomiju” zaključila je Ivana Alilović, koordinatorica klastera Središnja Hrvatska i direktorica TZŽ Zagrebačke, koja je ujedno i nositeljica ovog projekta ispred klastera. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.