Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

5 Senses 19. rujna organiziraju tajnu večeru, na kojoj će kuhati Saša Pribičević, chef rovinjske Tekke i prvi chef lošinjskog Matsunokija

Five senses, projekt sommeliera Kristijana Merkaša i chefa Zlatka Belužića jesensku seriju posebnih gastronomsko kulturnih događaja otvara 19. rujna. Merkaš i Belužić za svoj su rujanski event angažirali poznatog chefa Sašu Pribičevića.

Gospodin Pribičević vjerojatno je najistaknutiji hrvatski chef japanske kuhinje. Pribičević zadnje dvije godine vodi rovinjsku Tekku, gdje nas je ovoga ljeta impresionirao nizom briljantnih sushija uključujući raskošni nigiri s kavijarom. Chef Pribičević prije Tekke radio je u Matsunokiju u lošinjskom five star hotelu Bellevue. Pribičević je bio prvi glavni chef Matsunokija, a ondje nas je oduševio nigirijem s repom velikog svježeg škampa. Saša Pribičević ovom će prigodom pripremiti hrvatsko japanski fusion meni, uz koji će se točiti plešivički pjenušac i više vrhunskih međunarodnih vina. Meni se doima prilično atraktivno.

Nedavno 5 Senses event na Plešivici rasprodan je u rekordnom roku

Pribičević će, dakle,servirati kvarnerske škampe s rajčicama i krastavcima, sashimi od tune s nori algama i umakom od crnog češnjaka, chawanmushi s kavijarom, dimljenim celerom i umakom od vrganja i goveđe rebro s umakom od kamenica, kremom od dashija i kukuruza i umakom od pečene paprike. Uz Pribičevićev jelovnik točit će se plešivički pjenušac Terra Falconis, novozelandski sauvignon blanc Rimapere, izvrsni Dielov Riesling Dorsheim, Gewurztraminer povijesne alzaške kuće Hugel i crni cuvee prestižne argentinske vinarije Caro, koja djeluje u sustavu Barons de Rothschild. Desert od yuzua priprema francuski slastičar Dimitry Chapelle. Kokteli se baziraju na Tanqueray ginu i Don Julio tekili, dok su S.Pellegrino i Acqua Panna standardne vode na svim događajima koje organizira 5 Senses. Za kavu je zadužen Illy.

Uz japansko hrvatsku večeru nastupit će studenti zagrebačke Muzičke akademije; sopranistica Mia Raguž, mezzosopranistica Nada Tomica Klišanin, violončelist Roko Silić i pijanist Toma Zadro. Ne možemo, nažalost, objaviti gdje se odvija ovaj dosta jedinstveni event, zato što su se organizatori odlučili držati lokaciju u tajnosti. Znamo jedino da se radi o zagrebačkoj adresi, negdje u zapadnom dijelu grada. Pribičevićevu večeru za 5 Senses možete rezervirati na https://5senses.hr/

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.