Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U srijedu 18. rujna odlučuje se o prodaji Name u Ilici i na Kvatriću na javnoj dražbi

Trgovački sud u Zagrebu pozvao je državu kao vjerovnika da se očituje o prodaji robne kuće i nekretnina zagrebačke Name u Ilici. Na skupštini vjerovnika zakazanoj za 18. rujna odlučivat će se o prodaji Naminim robnih kuća i Ilici i na Kvaternikovom trgu.  Država se mora očitovati slaže li se da se robna kuća i nekretnine prodaju na javnoj dražbi, ali kasni s očitovanjem.  

Stečaj Name pokrenut je prije 23 godine, a lani je sud naredio prodaju dviju zgrada. S obzirom da obje robne kuće još rade, stečajni upravitelj predložio je da se ako je moguće imovina prodaje kao cjelina, istovremeno i da se kupac obveže preuzeti zalihe i zadržati radnike najmanje dvije godine koliko bi trebao i nastaviti držati robne kuće aktivne. Jamčevina za zainteresirane kupce na dražbi je pet posto od početne vrijednosti imovine.

Zagrebački gradonačelniku u siječnju ove godine odlučio je da obje robne kuće mogu nastaviti raditi unatoč dovršetku stečaja, štoviše da još četiri godine nakon dovršetka stečaja moraju raditi kao robne kuće i tako prekinuo spekulacije da će se u palači Kastner & Öhler otvoriti luksuzni hotel ili poslovna zgrada.

Name u Ilici i na Kvaternikovom trgu autentični su povijesni spomenici hrvatskom konzumerizmu. Nama u Ilici otvorena je je još u 19. stoljeću kao robna kuća Kastner & Öhler, prva moderna trgovina u povijesti Hrvatske. Poslije Drugog svjetskog rata Nama je usred tvrdog komunizma učila Hrvate zapadnim potrošačkim standardima, utoliko je odigrala neprocjenjivo važnu kulturološku ulogu u oblikovanju moderne Hrvatske.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.