Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Od 27. od 29. rujna u Jastrebarskom se održavaju 31. Dani vina, sudjeluju Coletti, Podrum Mladina, Šember, Kurtalj…

Trideset i prvo izdanje plešivičkih Dana vina, centralne vinske manifestacije jedne od najnaprednijih hrvatskih vinskih regija, održat će se od 27. do 29. rujna na perivoju dvorca Erdödy. Izbor lokacije je, objasnili su organizatori, poruka o važnosti suživota s prirodom na kojem se temelji cijelo vinarstvo.  

Završetak najranijih berbi u povijesti, ali izvrsne berbe po kvaliteti, plešivički će vinari proslaviti na Danima vina na kojima će sudjelovati šesnaest vinarija. U velikom vinskom paviljonu predstavit će se lanjski sudionici Vina Josip Braje, Vina Robert Braje, Vinarija Griffin Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Kolarić Coletti, Podrum Mladina, Vino Sirovica, Vinarija Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba, RJ Winery, Vinarija Šember i Vinarija Kurtalj, Vinarija Krešimira Režeka i Vinarija Ivančić. Vina će se točiti pod ekološkim šatorom tvrtke Altera koji je u potpunosti održiv, ekološki i vizualno atraktivan. Održivost je središnja tema Dana vina.  

Osim kušanja, na Danima vina u Jastrebarskom, u prostoru Žitnice održat će se održavat će se vinske radionice. Uoči Dana vina jaskanski će se vinari predstaviti zagrebačkoj publici, na radionicama koje će se održati u Hotelu Esplanade 20. rujna. Ulaznice na vinske radionice dostupne su u web shopu Vinarta.

Osim vinskih kušanja i radionica, na Danima vina održat će se i koncerti, nastupit će Željko Bebek, Zorica Kondža, Sandi Cenov, duo Emil Gabrić & Ivan Jelić i Darmar Time, a otvorit će se i nekoliko kućica s hranom. Organizatori Dana vina su Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica grada Jastrebarskog, glavni sponzor manifestacije Jana, a manifestaciju podupiru i Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Mladina, Hrvatski šumarski institut, Euroherc, Udruženje obrtnika Jastrebarsko, Go2Digital, Gospodari svjetla i Posao.hr.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.