Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ISTINA O POSEZONI Državna Jadrolinija 2. rujna uvela je jesenski plovidbeni red. Trajekti za Lopud sada plovi samo tri puta tjedno

trajekt

Produljenje sezone strateška je orijentacija hrvatskog turizma, o kojoj godinama govore ministri turizma, šefovi turističkih zajednica, šefovi hotelijerskih udruga ali i predsjednik Vlade. Jadrolinija je državna tvrtka čiji trajekti povezuju otoke s kopnom. Za Jadroliniju je, međutim, turistička sezona završila u nedjelju 1. rujna.

Jadrolinija je, naime, u ponedjeljak 2. rujna uvela izvansezonski, jesenski plovidbeni red kojim se znatno smanjuje broj plovidbi trajekata. Na Jadrolinijinim web stranicama novi se plovidbeni red naziva “niskom sezonom” dok plovidbeni red za “visoku sezonu” vrijedi od kraja lipnja do 1. rujna. Među osobito pogođenim otocima našao se Lopud.

Po jesenskom plovidbenom redu, trajekt Hanibal Lucić na Lopud sada plovi samo tri puta tjedno. Lopud je, dakle, od ovoga tjedna izoliran od kopna. Do Lopuda se dnevno može jedino katamaranom. Otočani u javnom istupu u lokalnim medijima upozoravaju da je na Lopudu trenutno otvoreno pet hotela i desetine restorana koji su upravo ostali bez redovite opskrbe, jer katamaran ne može prevoziti dovoljno robe koja im je potrebna za normalno funkcioniranje. Dakle, u zemlji čije se vlasti kunu u produžetak turističke sezone, državni brodar proglašava kraj sezone 1. rujna! Toliko o hrvatskoj turističkoj politici. I o posezoni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.