Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mrzite li zaista hranu toliko da želite podgrijavati pizzu i ponovno rastapati zgrušani sir na pizzi?

pizza

Ovo u naslovu zvuči pomalo gnjusno. Ponovno rastopiti zgrušani sir s ostataka pizze? Teško je zamisliti bilo što neukusnije, bilo što, što vam može više pokvariti apetit. Pa ipak, na jednon tiražnom hrvatskom portalu upravo smo pročitali mali vodič za zagrijavanje ostataka pizze.

U vodiču piše da se za podgrijavanje pizze ne bi trebala koristiti mikrovalna pećnica, nego je preostale šnite pizze, koje su se ohladile u frižideru, najefikasnije zagrijati u tavici s poklopcem jer će poklopac omogućiti da se sir ponovno rastopi pa će pizza, valjda, biti kao nova.

Na stranu činjenica da razni prodavači pizza cutova rade nešto slično: podgrijavaju (ne u tavici) kriške pizze i pet put rastapaju jedan te isti, uglavnom umjetni sir. Ali pizza cutovi ionako ne spadaju u pristojnu prehranu: i najjeftiniji McDonald’s mnogo je ukusniji od većine pizza cutova. Ako, međutim, kod kuće već niste uspjeli pojesti cijelu pizzu iz dostave, ostavite je na sobnoj temperaturi pokrivenu folijom, pa je za par sati nakapajte s malo maslinova ulja i probajte je pojesti do kraja.

Ako ste presiti da završite pizzu par sati poslije dostave, bacite ostatke u smeće. Ili se pomirite s činjenicom da mrzite hranu i da vas nije briga što jedete, pa je onda podgrijte. Podgrijavanje pizze kod kuće kako bi se sir ponovno rastopio jedan je od najvulgarnijih postupaka prema hrani, koji se mogu usporediti s podgrijavanjem bijele ribe s gradela, s podgrijavanjem pohanog mesa ili s podgrijavanjem napola pojedenog tosta. Gotovo je nevjerojatno da bilo koji portal koji se sustavno bavi hranom  objavljuje upute za tako grozan odnos prema hrani.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.