Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatski sommelier klub najavljuje jesenske tečajeve za sommeliere prve i druge razine. Donosimo termine i lokacije

Hrvatski sommelier klub i dalje neumorno organizira tečajeve za nove sommeliere i za napredne sommeliere. Tečajevi se održavaju po hibridnom modelu. Praktični dio tečajeva s degustacijom i posluživanjem vina, odvija se uživo u hotelima širom Hrvatske, a teorijski dio online putem Zooma.

Jesenski sommelierski tečajevi prve razine u Zagrebu i Poreču počinju online predavanjima od 30. rujna do 2. listopada, a uživo u zagrebačkom hotelu Westin i porečkom hotelu Mediteran od 4. do 6. listopada.

Na Kvarneru on line tečajevi traju od 14 do 16. listopada, a onsite od 18. do 20. listopada. U studenom se tečajevi prve razine organiziraju u Splitu i Osijeku. Teorijski dio traje od 4. do 6. studenog, a praktični dio održava se od 8. do 10 studenog u Ambasadoru, najboljem splitskom hotelu, i u osječkom hotelu Osijek. Sommelierski tečajevi više, druge razine organiziraju se u dva tjedna. Teorijski dio online odvija se od 19. do 21. studenog i zatim od 25. do 27. studenog, a praktični dio održava se u rovinjskom hotelu Lone, i to od 22. do 24. studenog i zatim od 29. studenog do 1. prosinca.

Hrvatski sommelier klub moli sve zainteresirane da prijave pošalju na mail adresu info@sommelier.hr ili da nazovu 052 222 385.

Važno je istaknuti da je posao sommeliera jedan od najvažnijih u ugostiteljskoj industriji. Uspješni sommelier može vrlo brzo napredovati u karijeri: osim što može dobiti vodeće pozicije u ozbiljnim restoranima i hotelima, ambiciozni sommelier sasvim će sigurno putovati svijetom, obilaziti velike svjetske vinarije i dobiti priliku da uči u međunarodnim profesionalnim institucijama. S prvim ili drugim stupnjem sommelierskog tečaja posao konobara pretvara se u visoku stručnu profesiju s gotovo neograničenim prostorom za učenje i uspjeh. Kuhari bi također trebali položiti barem prvu razinu sommelierskog tečaja, da bi bolje razumjeli slaganje hrane i vina, što je iznimno važan dio njihova posla. Kad je pak riječ o poslodavcima, vlasnici i menadžeri u hotelima i restoranima moraju znati da bez sommeliera ne mogu uspostaviti uspješan vinski servis i zarađivati ozbiljniji novac na prodaji vina.

HSK Sommelierski tečajevi 1. razine

Rujan/ Listopad

1. Zagreb (hotel Westin) i Poreč (hotel Mediteran)

Online: 30.9.- 2.10.2024

Onsite: 4.- 6.10.2024.

2. Kvarner

Online: 14.- 16.10.2024.

Onsite: 18.- 20.10.2024.

Studeni

1. Split (hotel Ambasador) i Osijek (hotel Osijek)

Online: 4.- 6.11.2024.

Onsite: 8.- 10.11.2024.

Sommelierski tečaj 2. razine

Studeni

1. Rovinj (hotel Lone)

Raspored predavanja za prvi tjedan:

Online: 19.- 21.11.2024.

Onsite: 22.- 24.11.2024.

Raspored predavanja za drugi tjedan:

Online: 25.- 27.11.2024.

Onsite: 29.11.- 1.12.2024.

Zbog formiranja grupe, HSK moli sve zainteresirane da prijave pošalju na info@sommelier.hr  ili tel. 052/ 222- 385

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.