Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIRAMO NAJBOLJI KVARNERSKI BUREK #4 Zdravljak Jasmina u Crikvenici prodaje najskuplje bureke koje smo dosad probali, a koji su tek prosječni do iznadprosječni 

U Crikvenici nismo često iako nam je dosta blizu. Osim par korektnih restorana, Crikevenica nema previše za ponuditi u odnosnu na druga mjesta na Kvarneru. Međutim, iz nekoliko različitih izvora smo čuli kako se u centru Crikevenice prodaje odličan burek u specijaliziranoj radnji koja priprema samo svježe bureke. Pa smo se zaputili u Zdravljak Jasmina.

Skriven u uličici u neposrednoj blizini tržnice,  Zdravljak Jasmina uistinu prodaje samo burek, a u prostoru se nalaze i mjesta na kojima se burek može pojesti. Prostor nije malen, odaje dojam živopisnog restorančića koji izgledom podsjeća na stara vremena. Pronaći ovako uređeni relikt vremena sasvim je rijetko, posebno u Crikevnici. Koliko smo uspjeli razumjeti, Zdravljak Jasmina prodaje samo bureke i limunade i radi samo u ljetnim mjesecima. Crikvenica je u ostatku godine zapravo prazna.

U iznenađujuće šarmantnom ambijentu, bureke u Zdravljaku Jasmina serviraju na metalnim ovalima s priborom za jelo, što opet nismo često viđali u Hrvatskoj gdje se bureci najčešće prodaju za van. Ono što nas nije pozitivno iznenadilo jest cijena bureka. Svaki burek u Zdravljaku stoji tri i pol eura što je apsolutno najveća cijena koju smo vidjeli u dosadašnjem našem pohodu na bureke. Cijena od tri i pol eura trebala bi biti kontroverzna jer je burek kao radnička nacionalna hrana uvijek bio jeftin i pristupačan svoj populaciji, zato i jest toliko popularan. Za cijenu jednog bureka u Crikvenici skoro da se može dobiti jedan i pol burek u nekim od najboljih mjesta u Rijeci, što opet nije mala razlika u specifičnoj kategoriji žanra buregdžnica.

U redu, Zdravljak radi u turističkom mjestu samo u sezoni, ali svejedno cijena od tri i pol eura čini nam se i više nego pretjerana. Što se za tri i pol eura dobije u Zdravljaku Jasmina? Ništa što bi ukazivalo na dobar odnos cijene i kvalitete. U Zdravljak Jasmina ušli smo s nešto većim očekivanjima nego pekarnice koje smo dotad posjetili, upravo zato jer je specijaliziran za bureke. Međutim, svježi topli bureci koje smo dobili bili su tek nešto malo iznad prosjeka. Bureci u Zdravljaku Jasmina nisu masni što im je prednost, ali im nedostaje više snažnih, slasnih okusa. Burek sa sirom je veći prijestupnik. Okus sira se gotovo ne osjeti, burek je općenito nepamtljivog okusa.

Burek s mesom je bio nešto bolji, ali ne za puno. Oba bureka bi trebala imati i bolje kore. Bureci u Zdravljaku Jasmina nam se čine manji nego u ostalim mjestima koje prodaju bureke. Što kad se uzme u obzir cijena od tri i pol eura nije činjenica za predvidjeti. Bureci u Zdravljaku nažalost nisu ispunili naša očekivanja. Važna napomena je da Zdravljak Jasmina prima samo gotovinu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.