Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pernod Ricard kupuje manjinski udjel u bezalkoholnoj tekili Lewisa Hamiltona ‘Dobili smo dragulj’

hamilton-tekila

U listopadu smo izvijestili da je Lewis Hamilton, sedmerostruki prvak Formule 1 predstavio novo piće Almave. Riječ je, kako je Hamiton rekao, o nekoj vrsti bezalkoholne tekile, koju je razvio u suradnji sa suosnivačem i glavnim destilerom Case Lumbre Ivánom Saldañom.

Almave se radi od plave agave i u gotovo svakom pogledu oponaša tekilu, osim što nema ni grama alkohola. Hamilton je lani objašnjavao da je tekila njegovo omiljeno piće pa je razmišljao kako da u njoj uživa i u prilikama u kojima alkohol nije dobrodošao. Učinilo mu se da na tržištu postoji potreba upravo za takvom, bezalkoholnom “tekilom” jer sve više ljudi smanjuje unos alkohola ili potpuno odustaje.

Casa Lumbre s kojom se udružio u projektu, poznata je po Montelobos mezcalu i likeru od naranče Alma Finca. Cilj im je bio stvoriti alternativu tekili “prepunu okusa i tradicije”. Hamiltonov projekt isprva je dočekan sa skepsom, čak i s lagani podsmjehom. Ali čini se da je vozački as bio u pravu. 

Pernod Ricard, drugi najveći distributer alkoholnih pića na svijetu, najavio je kupnju manjinskog udjela u Almaveu. Pernod Ricard Hamiltonu će donijeti iskustvo i infrastrukturu za skaliranje prodaje, a oni će dobiti prednost u novoj kategoriji u kojoj vide veliki potencijal. “Destilati od agave izuzetno su traženi u cijelom svijetu. S bezalkoholnim pićem od agave proizvednom po najvišim zanatskim standardima dobili smo dragulj u našem premium portfoliju,” rekao je predsjednik Pernod Ricarda Alexandre Ricard. Nije otkriveno koliki udjel Pernod Ricard kupuje ni po kojoj cijeni.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.