Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Novi Yacht Club u Opatiji peče najbolje pizze na Kvarneru, ali na servisu još moraju dosta raditi

Novi se bistro Yacht Club otvorio početkom mjeseca u decentnom izdanju koje nije narušilo već je moderniziralo i upotpunilo prijašnju zgradu. Osim novog prostora, novost je i trattoria otvorena iznad restorana. Trattoria Yacht Cluba će postati vjerojatno i atraktivnija od njihova vrlo dobrog ribljeg restorana.

Sve recepture za pizze Yacht Cluba napravio je Marin Vanjak, čovjek koji je sa zagrebačkom O’Harom popularizirao napuljski stil pizze u Hrvatskoj. Trattoria Yacht Cluba zanimljiva je i zbog zaista lijepog ambijenta koji stvara pogled na lučicu, more i Rijeku. Restoran je dobro uređen, ponuda pića također odaje dojam visokog profesionalizma, s klasičnim koktelima po korektnim cijenama, ambicioznom vinskom kartom i dobrom listom craft piva.

Najjači adut novog Yacht Cluba ipak su pizze, sigurno najbolje na Kvarneru, uz bok snažnoj istarskoj sceni pizza. Tijesto je perfekcionističko, lagano, prozračno s lijepim rupama u presjeku, hrskavo koliko treba što nije često kod napoletana u Hrvatskoj, pečeno precizno u sekundu. N’duja na našoj pizzi bila je propisno ljuta, kombinirana s baby špinatom, mini papričicama i bijelim pelatima, odlična po gotovo svim parametrima. Sastojci koje u Yacht Clubu koriste za pizze su vrlo dobri, količina nadjeva dobro odmjerena.

Sami nadjevi mogli bi biti nešto kreativniji, lokalniji i atraktivniji. Sve pizze koje Yacht Club nudi su već viđene. One su fantastične, ali za ulazak među nekoliko najboljih gourmet pizza u Hrvatskoj Yacht Club bi se na nekoliko pizza morao kreativno poigrati s novim nadjevima. Njihovo tijesto to zaslužuje.

Iako se Yacht Club deklarira kao trattoria a ne samo pizzeria, ostala ponuda osim pizza pomalo je razočaravajuća. Uz pizzu smo naručili teleće polpete s umakom od rajčica i pire krumpirom, što nam je zvučalo privlačno i podsjetilo nas na klasične talijanske trattorije. Nažalost, polpete su bile više bile dinstane nego pečene, neugodne teksture, umak od rajčica nedovoljno ukusan posebno za sezonu rajčica, pire krumpir bio je neutralan. Jelo je bilo nedovoljno slano.

Servis također treba poboljšanja. U trattoriji Yacht Cluba vino ne toče pred gostima i toče ga u pogrešne čaše na pogrešnoj temperaturi. Osoblje ne zna koja vina trattoria trenutno drži a koje nema na stanju. To su sve greške koje je lako ispraviti i nisu rijetke u restoranima koji su tek otvoreni, ali Yacht Club ih ne smije zanemariti želi li biti ozbiljna trattoria kakvu njihove pizze sugeriraju. Jednu pizzu, teleće polpete, dvije čaše Križ Plavca Milo i jedan sasvim korektan negroni platili smo 57 eura. 

YACHT CLUB TRATTORIA 

HRANA pizza +4 ostalo -3  VINO I KOKTELI -4  SERVIS 3 AMBIJENT 4

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.