Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PROTIV KLASIKE Vinodol na pečene paprike stavlja karamel od misa kremu od crnog češnjaka. Paprike su fenomenalne

Vinodolova tjedna karta ovog je ljeta ne samo jedna od najsezonskijih u Zagrebu nego i jedna od najuzbudljivijih.

Poslije padron paprika na humusu, izvrsnog gazpacha, malidžana i mladog graha s kozicama, na red su došli fažoleti s dresingom od inćuna i kozjeg sira i pečene paprike. Ali ne uobičajene pečene paprike kakve se krajem kolovoza i početkom rujna poslužuju u brojnom hrvatskim i mediteranskim restoranima.

Vinodolove crvene pečene paprike, na koje je jučer mirisala cijela Teslina, serviraju se s karamelom od misa i kremom od crnog češnjaka.

Rezultat je fenomenalan: miso je paprikama dao dodatnu slatkoću i dodir umamija, dok je crni češnjak elegantno zamijenio uobičajene komadiće sirovog češnjaka koji zapravo kontaminiraju pečene paprike jer je sirovi češnjak prilično nejestiv.

Pečene paprike s misom i kremom od crnog češnjaka slastan su primjer preobrazbe konvencionalnog jela na koje smo svi navikli u malu gastronomsku avanturu.

Poslije izvrsnih paprika naručili smo file brancina s kremom od patlidžana i crvenim curryjem. Chef Kristian Godinić proveo je srpanj u Tajlandu, pa je tako i curry ušao u Vinodolov repertoar. Ovo je jelo veoma ukusno, ali preblago za standarde crvenog curryja.

Uz jako fin ručak na vrućoj  Vinodolovoj terasi pili smo osvježavajući hrskavi Sauvignon Klaudija Tomaza.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.