Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ISTINA O HRVATSKOM TURIZMU U drugom tromjesečju 2024. Grčka i Španjolska zabilježile su rast veći od 20 posto u usporedbi s 2019. Hrvatske nema među prvih deset

turisti-turizam

European Travel Commission (ETC), institucija osnovana 1948. godine čiji je član i Hrvatska, krajem srpnja objavila je podatke o turističkoj potrošnji u Europi u drugom tromjesečju 2024. godine.
Najuspješnije su Grčka i Španjolska koje su zabilježile rast veći od 20 posto u usporedbi s istim razdobljem pretpandemijske 2019.


Slijede Italija i Francuska s rastom većim od 15 posto u usporedbi s 2019. Tim zemljama očito nije smetao Euro u Njemačkoj, koji se kod nas često navodio kao razlog lošeg turističkog lipnja. Hrvatske nema među prvih deset europskih zemalja po rastu turizma u 2024. godini.

Cijeli izvještaj možete pročitati ovdje

ETC Quarterly Report Q2 2024 Public by simic.sanja24 on Scribd

Ovo je nažalost surova, činjenična istina o hrvatskom turizmu u 2024, koja se počela oblikovati lani i koja nameće dva politička pitanja.

Prvo, zašto siroti ministar turizma uporno ponavlja da hrvatski turizam više nema prostora za rast, kad turistički puno razvijenije Grčka, Španjolska, Italija i Francuska rastu dvoznamenkastim brojkama? I tko je uopće nametnuo tu pogubnu ideologiju da hrvatski turizam više ne treba i ne može rasti?

I drugo, kako premijer Plenković može ponavljati da je sezona dobra kad Hrvatska nije ni među deset vodećih europskih zemalja prema turističkim rastu u 2024. u usporedbi s pretpandemijskom 2019?

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.