Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SUNSET AND WINE Motovunski vinar Robi Bertoša organizirao je fantastičan event sa svojim vinima i pogledom na zalazak sunca

Robert Bertoša je pripadnik mlađe generacije istarskih vinara koji impresionira već na prvi pogled. Iako se tek četiri godine potpuno profesionalno bavi vinarstvom (obiteljski je međutim sudjelovao u petnaestak berbi), njegova su vina gotovo odmah postala hit diljem Hrvatske.

U petak navečer, gospodin Bertoša organizirao je veselo i simpatično druženje u svojoj kušaonici u nalazi u njegovoj obiteljskoj kući u Kaldiru. Početak kraja sezone nije najsretniji datum za organiziranje evenata, ali Bertoša je uspio okupiti lijepi broj prijatelja, suradnika i poslovnih partnera. Jedan od razloga je sasvim sigurno dramatična lokacija na kojoj se nalazi kušaonica, s koje pucaju pogledi na zelenilo središnje Istre i Motovun, i spektakularni zalazak sunca koji traje nekoliko minuta.

Nakon zalaska, gosti su uživali u čistom noćnom nebu i svjetlima lampica koje okružuju Motovun. Između zalaska i čistog noćnog zraka vinarija Bertoša točila je svoja vina i pripremila nekoliko zalogaja iz kuhinje. Večer je započela Rose pjenušcem napravljenim od terana i sivog pinota i malim krekerima, što je bilo svojevrsno iznenađenje za goste jer na službenom jelovniku nije bio naveden pjenušac. Bertošin pjenušac jedan je od najuzornijih u Istri. Jela je pripremao chef Damir Štefanić, koji je pripremio bruschettu s rajčicama, dok su sommelierka Karin Perdec i Robi Bertoša točili svježu i suptilnu malvaziju iz prošlogodišnje berbe, koja je svakako jedna od najboljih koje smo probali ove godine. Najviše nas je oduševio sivi pinot po kojem je, kako i sam priznaje, Bertoša i poznat.

Sivog pinota u Istri i Hrvatskoj nažalost nema previše, ali Bertoša kaže da je za ovo vino zaista dao sve od sebe. I to se vidi. Uz karakterni sivi pinot, kuhinja je pripremila goveđi carpaccio. Zadnje vino koje je Bertoša točio bio je teran iz berbe 2021, koji još nema etiketu i još će najmanje šest mjeseci odležavati u boci. Bertošin teran išao je upravo senzacionalno uz sporo kuhane juneće obraze. Jednom kad izađe na tržište Bertošin teran zajedno s potencijalno atraktivnom etiketom i bojom, trebao bi postati hit. Treći po redu Sunset and Wine obilježili su fantastični pogledi, odlična vina i hrana, ugodno druženje i veoma suptilna, gotovo intimna promocija Bertošinih etiketa. Nadamo se da će i ostali vrhunski vinari češće priređivati ovakve promocije. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.