Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veranda je vrlo dobar bazični riblji restoran u Voloskom, kuhaju precizno i imaju zanimljivu vinsku kartu

U Oštariji Veranda nismo bili više od tri godine, ali ostala nam je u lijepom sjećanju, kao restoran koji u hrvatskoj često dosadnom žanru bazičnih ribljih restorana pokušava pristupiti originalnije. Veranda je smještena na vološćanskoj obali  i ima visoku terasu u prirodnom hladu, što je ove sezone možda i njezin najjači adut. Ugodno ohlađena terasa ima lijepi pogled na more.

Jelovnik je zanimljiv i profesionalno sastavljen pa nije lako odabrati, što je uvijek dobar znak. Ručak smo započeli pozdravom iz kuhinje, couscousom s bijelom ribom i mariniranom lubenicom koji su bili korektni, dok je Ipšino maslinovo ulje servirano uz njih bilo fenomenalno. Veranda ima i sasvim dobar kruh.

Ceviche koji smo odabrali za predjelo je bio možda i najbolji dio ručka. Ceviche se u zadnjih godina pojavljuje u gotovo svakom restoranu na obali pa čak i u kontinentalnom dijelu zemlje što je već pomalo iritantno, ali to malo latinoameričko jelo očito je hit među hrvatskom restoranskom publikom. U Verandi pripremaju vrlo dobar ceviche, naglašenih biljnih okusa i sa zdravom dozom citrusnih kiselina, a bijela riba i hobotnica s kojima ga rade su svježe i meke. U Verandinom cevicheu nažalost nema čilija ni u tragovima, što je tipično za hrvatske ceviche. 

Tagliolini s kvarnerskim škampima i crnim ljetnim tartufima na papiru su djelovali pomalo kičasto, ali u stvarnosti su ugodno jelo. Veranda koristi umjereno aromatične tartufe i zaista vrlo dobre i poveće škampe koje je školski termički obradila kako bi zadržali sočnost. Umak je bio i više nego korektan, Filet brancina servira se s krustom od badema i dobar je primjer umjerene modernizacije elementarnog ribljeg jela, dok su prilozi, popečci od tikvica i krumpir bili izvrsni.

Hrana U Verandi je dobra i na momente ugodno osvježavajuća i zabavna. Deserti su konvencionalni. Tiramisu je vrlo dobar, a cheesecake s makom i limunom dobro je došao na ljetnoj vrućini. Vina su zapravo atrakcija u Verandi. U velikoj vinskoj vitrini u restoranu imaju sasvim dobru kolekciju, od šampanjca do mirnih vina iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Francuske. Uz ručak smo popili burgundski chardonnay Fleur Blanche Macon, koji za 35 eura nudi sasvim pristojnu vrijednost za novac. Cijeli ručak smo platili 120 eura za dvoje. 

OSTARIA VERANDA

Obala Frana Supila 2, Volosko

HRANA +3  VINO 4  SERVIS  4  AMBIJENT 4

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.