Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SRDOČ I GOLLENZ NA BAŠČARŠIJI Kvarner počastio Sarajevo Film Festival s tri Michelinove zvjezdice 

Najvažniji gastronomski događaj ovogodišnjeg Sarajevo Film Festival gostovanje je koje je suorganizirala Turistička zajednica Kvarnera. Kvarner, koji će 2026.  godine biti Europska regija gastronomije, u Sarajevu se predstavio s ukupno tri Michelinove zvjezdice, jer za uzvanike su kuhali Deni Srdoč, jedini hrvatski chef koji je dobio zvjezdicu u dva restorana, u Dragi di Lovrana i Nebu u Hiltonu Costabella, i Michael Gollenz koji kuha u Michelinovu restoranu Alfred Keller u lošinjskom hotelu Alhambra. 

Sarajevo Film Festival ove godine slavi 30. obljetnicu i do 23. kolovoza kad završava će prikazati više od 250 filmova. Srdoč i Gollenz kuhalis u na gala večeri povodom dodjela nagrada za najbolje filmove i TV serije. Organizatori posebno ističu jela poput junećeg tartara s vinaigretteom od začinskog bilja s Lošinja i biftek s grilanim keljom, marinirani tartar od kvinoje s mrkvom i steak od cikle s chutneyem od cikle i jabuke. Na večeri su se točila vina vinarije  Saints Hills. Ovo je drugi put da je Turistička zajednica Kvarnera partner gala večere Sarajevo Film Festivala.

“Ugled i popularnost Sarajevo Film Festivala, nudi nam izuzetnu mogućnost za povezivanje promocije turističke ponude Kvarnera s filmskim festivalom. Posebno važno za Kvarner je predstavljanje destinacije kao Europske regije gastronomije. Osim promocije kroz kulinarske kreacije dva velika kvarnerska chefa, Denija Srdoča i Michaela Gollenza, i njihovih timova, Kvarner se svakodnevno predstavlja i kroz prikazivanje promotivnog spota “It`s all about the taste“ prije filmskih projekcija na velikom platnu otvorenog gradskog kina s 3000 mjesta”, rekla je između ostalog dr. sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.