Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Oxbove lazanje s black angusom jesu malo neprikladne za ovo doba godine, ali su baš školski primjer comfort fooda koji vas čini zadovoljnim

Ovih dana uglavnom jedemo povrće i ribu. Na vrhuncu sezone prirodno je hraniti se rajčicama, paprikama i patlidžanima koji na stolove zagrebačkih restorana dolaze u sve maštovitijim oblicima, punim raskošnih ljetnih okusa. Nađemo li međutim dobar povod, katkad preskačemo zdravu i sezonsku prehranu pa se bacamo na čisti comfort food, čak i kad se radi o jelima pomalo neprikladnima za ovo doba godine.

Tako smo u subotu u Oxbu zagrebačkog hotela Doubletree Hilton naručili lazanje s raguom od black angusa. Lazanje su, nažalost, gotovo nestale s hrvatskih restoranskih menija pa nismo mogli odoljeti ovoj verziji pojačanoj malo karakternijom govedinom. Oxbove lazanje, koje koštaju 15 ili 16 eura, bile su ozbiljno dobre, propisno gratinirane, hrskave na rubovima, pune moćnog ragua i servirane s malom salatom i baršunastim umakom od cheddara.

Porcija je rudarski velika pa smo ostavili barem četvrtinu, ali zaista smo uživali u subotnjem ručku. Oxbo je i ovom prilikom pokazao koliko je važno da restoran toči puno različitih vina na čaše. Ručak smo počeli šampanjcem Allart, nastavili Miravalom koji se lijepo složio s juhom od pečenih rajčica, da bi uz lazanje pili blago rashlađeni novozelandski pinot noir Tinpot Hut. Vrlo malo zagrebačkih restorana može se pohvaliti tako dobrim vinskim servisom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.