Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TRAGEDIJA NA LOŠINJU Tri Jadrolinijina mornara poginula su u padu desetak tona teške rampe 55 godina starog trajekta Lastovo

U nedjelju popodne u Malom Lošinju dogodila se nezapamćena tragedija. Tri člana posade Jadrolinijina trajekta Lastovo poginula su kad je na njih pala ulazno izlazna rampa a jedan je mornar teško ozlijeđen. Trajekt Lastovka trebao je u 16 sati iz Lošinja otploviti prema Zadru.

Brod Lastovo izgrađen je još 1969. godine u Japanu. U Jadrolinijinu flotu uključen je 1978. godine. Jadrolinija često nabavlja stare, polovne brodove poput famoznog Olivera izgrađenog 1997. godine, koji se 25. srpnja pokvario na svojoj prvoj plovidbi prema Veloj Luci, pa je satima plutao u Korčulanskom kanalu. Jadrolinijina flota čini okosnicu prometnog povezivanja hrvatskih otoka s kopnom. Jadrolinija, čiji je predsjednik Nadzornog odbita Damir Zec 5. srpnja podnio ostavku, esencijalna je za normalan život na otocima, pa tako i za otočki turizam. Policija je odmah poslije nesreće započela očevid koji bi trebao objasniti uzroke ove strašne tragedije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.