Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dvanajščak-Kozolov Pušipel Prestige iz 2019. demonstrira da pušipeli odlično podnose srednje dugo odležavanje

U petak smo ručali u Vinodolu , koji trenutno priprema najzanimljiviju kolekciju malih jela od sezonskog povrća u centru Zagreba. Jeli smo malidžano ( kremu od patlidžana) s kozjim sirom i svježim čilijem i pečene padron papričice na humusu od bijelog graha. Uz ovo smo slatko, blago oporo i raskošno ljetno povrće koje vas za sekundu pretvara u privremenog vegetarijanca, naručili butelju Pušipel Prestigea inovativne međimurske vinarije Dvanajščak-Kozol.

Prestige je oznaka za višu liniju pušipela, a butelja koju su nam donijeli dolazi iz berbe 2019. DK-ov Pušipel Prestige iz 2019. osvojio je Decanterovu srebrnu medalju. Danas, pet godina poslije berbe, vino ima nešto zlatniju boju nego što se očekuje od suhog pušipela.

No, DK-ov Pušipel Prestige i dalje je uzorno, gotovo hrskavo svjež, a istodobno je dobio na širini teksture i intenzitetu okusa i aroma. Riječ je o ozbiljnom vinu, koje pokazuje da suhi pušipeli s vremenom mogu dobiti na kvaliteti  srednjoročnim odležavanjem. Utoliko je primjer vina koje smo jučer pili u Vinodolu značajan za pušipel kao brend jer mijenja percepciju o pušipelu; potrošači su navikli piti mlade pušipele. Pušipel Prestige vinarije Dvanajščak Kozol fino se složio i s malidžanom i s paprikama na humusu od graha, ali i s pomalo opakim, trpkim sirom iz mišine koji smo dobili umjesti deserta. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.