Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Davor Bienenfeld i Vid Nikolić u utorak otvaraju Kiyomi, svoj najambiciozniji restoran dosad

Chef Vid Nikolić na Facebooku je objavio da se Kiyomi, novi restoranski projekt koji vode Nikolić i Davor Bienenfeld, služben otvara u utorak. Kiyomi je najambicioznije otvorenje u Zagrebu zadnjih godina.

Davor Bienenfeld i Vid Nikolić

Azijski fusion restoran s barom Yakuza (koji bi se trebao otvoriti najesen) nalazi se u prostranom dvoetažnom lokalu u atriju Zagrebačkog kazališta mladih, ulaz do Theatriuma Filipa Horvata gdje je devedesetim godinama radio Hard Rock Caffe Alberta Pape, jedan od najpopularnijih zagrebačkih kafića svih vremena.

Kiyomi je panazijski restoran s naglaskom na dim sum i robatu, japanski roštilj na drveni ugljen. Osim dim suma i robate, Kiyomijev meni sadržavat će sushi, tempuru, salate i selekciju autentičnih azijskih klasika. Hrana u Kiyomiju neće biti luksuzna ni posebno skupa jer vlasnici žele da restoran , koji prima 85 gostiju, bude pun i za ručak i za večeru, što se ne može postići previsokim cijenama. Vinska lista, najavljuju, imat će najpristupačnije cijene u strogom centru Zagreba. Kartu koktela potpisuje Ivan Leko, vlasnik Expressa u Petrinjskoj. Lekini se kokteli među profesionalcima smatraju vjerojatno najinventivnijima u Zagrebu. Vid Nikolić i Davor Bienenfeld surađuju još od vremena restorana Time u Petrinjskoj, danas vode Izakayu, Torikayu i Tori Street Food

Fotografije/Vid Nikolić Facebook (@vidnikolic)

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.