Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Čini se da se zatvorio i Craft Room na Opatovini, svojedobno najvažnija zagrebačka pivnica

Na fasadi kuće u kojoj se nalazi Craft Room već danima stoji natpis sljedećeg sadržaja: Last chance for a beer. New bar opening. Zadnja šansa za pivo očito je prošla, jer je Craft Room zatvoren, Prošli tjedan probali smo ući oko pet popodne, bilo je zaključano. Danas smo htjeli popiti zadnje pivo u Craft Roomu oko sedam. Bilo je zaključano, a na kvaki se skupio debeli sloj prašine.

Zadnje objave na društvenim mrežama kažu da se Craft Room preuređuje i da upravo postavlja nove točionike za pivo. Ako je to točno, zašto na fasadi piše da u Craft Roomu više neće biti piva nego da se ondje otvara novi bar. Bilo kakvu službenu informaciju danas nismo mogli dobiti. No, čini se da Craft Room odlazi u povijest baš kao što se nedavno zatvorila craft pivnica Valhalla u Radićevoj. Craft Room je otvoren u kući u kojoj je među ostalim radio restoran Kulinarijat, s dobrim namjerama ali neugodno amaterskim vlasnicima pa je brzo propao. Craftroom je krenuo senzacionalno: držao je sve relevantne craftove u Hrvatskoj, od raritetnog Vunetova preko zagrebačkih klasika do Prvog viškog, kao i niz vrijednih svjetskih piva.

No, Craft Room nije podnio popularnost. Što je više gostiju dolazilo u Craft Room servis je bio gori. Osim toga, hrana u Craft Roomu uvijek je bila grozna, uglavnom ispod ruba jestivosti. Činjenica da se Craft Room vjerojatno zatvara nije važna zbog odlaska jedne umorne pivnice, nego zbog toga što ukazuje na pad popularnosti craft piva u Hrvatskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.