Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Trešnjevački Peaches & Cream mogao bi biti u Londonu, New Yorku, Berlinu ili Madridu

Sinoć smo poslije odlične večere u Esplanadinom Bistrou otišli na Trešnjevku, u Peaches & Cream. Bar je bio ugodno popunjen a atmosfera nezagrebački fenomenalna. Zagrebački barovi, osim hotelskih, uglavnom izgledaju kao kafići, katkad tematski katkad obični.

Dežman mini bar koji radi samo par dana u tjednu izgleda kao opako mjesto za ljude koji vole dobra pića, što nam se naravno sviđa, ali zna biti zahtjevno. A Peaches & Cream postigao je atmosferu modernosti, hedonizma, lakoće i ugodne, umjerene napetosti, važne važna za noćni izlazak. Peaches & Cream ima visoke stropove i visoke police s pićima pa nije klaustrofobičan. Ostavlja dojam prostornosti i kad je prepun.

Peaches & Cream optimalno je mračan, ali s dovoljno svjetla da se može pročitati meni. Glazba je dovoljno glasna da diže atmosferu, ali nije preglasna pa ne ometa razgovor. Gosti su uglavnom sređeni za večer u gradu ali ne izgledaju kičasto i napadno kao većina gostiju zagrebačkih noćnih klubova.

Peaches & Cream u svemu je pronašao pravu profesionalnu mjeru, pa nije neobično što je postao vjerojatno najpopularniji koktel bar u Zagrebu. Peacheas & Cream bi zapravo mogao biti i u New Yorku, Madridu, Londonu ili Berlinu: nas je po atmosferi najviše podsjetio na jedan meksički bar u strogom centru Madrida gdje smo lanjskog  proljeća skoro svake noći odlazili na mezcalitu s habanerom. Kokteli u Peaches & Cream vrlo su dobri do odlični.

Sinoć nam se najviše svidio Bee, koktel s palo santom i mezcalom odležan 20 dana u pčelinjem vosku, dubok, snažan, aromatičan koktel s dosta svježine. Odličan je dojam ostavio i Smoke & Spice s  bourbonom, đumbirom i sečuanskim paprom. Cijene su šire prihvatljive: osim Bee, ni jedan koktel ne košta više od deset eura. Peaches & Cream ima samo jednu manu: zatvara se u ponoć, u vrijeme kad se u velikim europskom gradovima tek počinje izlaziti u barove.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.