Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinodol ima najljetniji meni dosad: raznobojne rajčice sa smokvinim listom, patlidžan s moleom i padron paprike s bijelom grahom zbilja su izvrsni

Kristijan Godinić ponovno je u velikoj formi. Mladi chef godine u izboru Kulta Plave Kamenice i Aspire, danas je lansirao najljetniji meni u povijesti najpopularnijeg zagrebačkog nacionalnog restorana.

Na novom se Vinodolovu meniju, počnimo od kraja, nalaze tart s marelicama i sladoled od kadulje. Tu su, naravno, neizbježne punjene paprike, koje Vinodol priprema s dimljenom teletinom. Janjetina se poslužuje s patlidžanima a ceviche od brancina s grilanom lubenicom. No, apsolutni forte danas objavljenog Vinodolova menija čine vegetarijanska jela od ljetnog povrća.

Male raznobojne rajčice serviraju se na pireu od badema s uljem od smokvina lista, koje nas svojom aromom kokosovog mlijeka vodi na tropske azijske obale. Papričice padron, slatke , pirezinske i sasvim blago pikantne, poslužuju se na pireu od bijelog graha i posve su neodoljive, pogotovo kad ih pojačate Ipšinim Frantoiom. Najspektakularniji je, međutim, steak od patlidžana s rikolom i orasima, poslužen u oporo kiselkastom umaku od kozjeg sira sa žlicom odličnog molea na rubu tanjura: u moleu se, osim čokolade i čilija, osjetio i cimet. Vinodolov patlidžan s kozjim sirom i moleom jedno je od najekspresivnijih vegetarijanskih jela u Zagrebu.

Ljetno povrće u Vinodolu nije skupo; rajčice i padron papričice koštaju sedam ili osam eura, a veliki, zasitni odrezak patlidžana u dva kompleksna i komplicirana umaka košta 14 eura. Zaista veseli da je jedan od fizički najvećih restorana u Zagrebu počeo tako efektno i dosljedno afirmirati sezonsko kuhanje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.