Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

HEDONIZAM NA PLEŠIVICI 5 Senses, projekt sommeliera Kristijana Merkaša i chefa Zlatka Belužića 23. srpnja organizira gastronomsko glazbeni party u vinariji Šember

Kristijan Merkaš i Zlatko Belužić sudjelovali su u presudnim trenucima stvaranja gastronomskog i vinskog sadržaja u luksuznim lošinjskim hotelima Alhambra i Bellevue. Ovog su se ljeta Merkaš i Belužić ponovno udružili na projektu 5 Senses, koji bi trebao trajati godinama. Projekt 5 Senses predstavljen je hrvatskoj javnosti početkom srpnja na popularnom samoborskom imanju i hipodromu Mirnovec.

Ideja 5 Senses jest da na jednom mjestu prezentira vrhunsku ali lako komunikativnu gastronomiju, ozbiljna vina , uz relevantnu živu glazbu i povremene posebne programe, poput predstavljanja nišnih parfema. Riječ je o gastro-lifestyle programu, koji će se iz mjeseca u mjesec održavati na različitim privlačnim lokacijama po cijeloj Hrvatskoj. Važno je naglasiti da će 5 Senses angažirati niz renomiranih hrvatskih chefova. Idući tjedan 5 Senses dolazi na Plešivicu. U utorak 23. srpnja u vinariji obitelji Šember održat će se prvo plešivičko izdanje 5 Senses.

Šemberi su jedna od najvažnijih plešivičkih i hrvatskih vinskih obitelji; njihovi su podrumi smješteni u idiličnom selu Pavlovčani, pola sata vožnje od Zagreba. Na Plešivici će se, naravno, piti lokalna vina, tako da vinsku kartu čine Šember, Erdoro i Tomac. Za koktele je zadužen veliki distributer PPD. Kokteli će se bazirati na ginu Tanqueray, čuvenom single maltu Talisker 10 i tequili Pampero. Budući da su Šemberi okorjeli rokeri, gosti će moći uživati u svirci Brothers Blues Banda.

Organizatori će gostima pokazati i zaista jako lijepe vinograde obitelji Šember. Od vinarije do vinograda gosti će se voziti u kultnim volkswagenovim kombijima T1 i T2, i u kabrioletu Bubi. U vinogradima će se piti Šemberov Petnat i posluživati finger food. Rezervacije za ovu jedinstvenu gastronomsko vinsko glazbenu zabavu mogu se osigurati na adresi www.5senses.hr

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.