Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U istarskom Nomu večerali smo odličan i lijep sashimi, gyoze sa sporo pečenom govedinom, hrskavu rakovicu i crni bakalar. Uz dvije butelje platili smo 232 eura

Sashimi u novigradskom restoranu i lounge baru Nomu jedan je od atraktivnijih u Hrvatskoj. Nomu sashimi poslužuje na velikoj višeetažnoj plati. O sastojcima se možete dogovoriti s konobarima i kuharom. Mi nismo željeli losos, jer u Hrvatskoj ne postoji dovoljno dobar losos da bi se mogao jesti sirov, pa smo naručili više tune.

Tuna je bila fantastična: dobili smo bar desetak rezova blijedog, masnog prvoklasnog tora koji se topio u ustima baš kao što se očekuje, nekoliko feta magura kao i par korektnih kozica i nekoliko šnita brancina. Sashimi je bio toliko obilan i ukusan da nam nije trebalo ništa drugo. No, kako nismo očekivali king size sashimi s vrhunskom masnom tunom, bilo smo naručili još i gyoze, dim sum s kozicama i cimetom, hrskavi soft shell crab i glazirani crni bakalar.

Nomuove gyoze punjene su sporo kuhanom pa trganom govedinom veoma intenzivnog okusa. Soft shell crab, rakovica mekog oklopa, bila je slatka i superhrskava. Uz neočekivano veliku i zasitnu večeru popili smo butelju Bastianicheva Pinota Bianco i butelju izvrsnog Sauvignona Ivane Puhelek. Gozbu za dvoje platili smo 232 eura. Novigrad se može hvaliti s tri vrhunska riblja restorana: virtuozno kreativnom Marinom, posve originalnim Damirom & Ornellom i konvencionalnim Čokom. Novigrad je s Nomuom, koji ima prekrasne poglede na more, dobio svoj prvi gastrotainment restoran. Servis je iznimno profesionalan i optimalno prijateljski.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.