Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jeans na Viškovu peče vrlo ukusne starinske pizze, a cijene su im gotovo predpandemijske

Rijeka, kako smo već puno puta pisali, nema baš sreće s pizzama. Rijeci nedostaje vrhunskih pizzerija kakvih Zagreb i Istra imaju napretek. Rijeci također nedostaje dobrih kvartovskih restorana koji nude pristupačnu hranu. Čini se da je Jeans velika iznimka. Pizze iz Jeansa na Viškovu naručivali smo za dostavu tijekom ovogodišnjeg Europskog prvenstva, ali pizze iz dostave nužno su inferiorne.

Uz sve mane pizze iz dostave, pizza iz Jeansa nam se dosta svidjela pa smo je odlučili probati i u pizzeriji. Jeans se nalazi na Gornjim Srokima, u obiteljskoj kući udaljenoj dvije minute vožnje od Jista, najboljeg steakhousea u Hrvatskoj. Ambijent je kućni, uređenje jednostavno, terasa u hladu ugodna i prozračna što je ovih dana možda i najvažnije. Izbor pizza je ogroman, sastojci konvencionalni. Jeans trenutno radi klasične pizze iako je prije dosta godina navodno radio prve napoletane u Rijeci.

Priča se, nismo mogli konkretno potvrditi, da se Jeansova napoletana gostima nije sviđala pa su promijenili recepturu. Jeansove pizze dakle više nisu gastronomski ambiciozne, ali su ukusne i zapravo prilično dobre u svom žanr. Tijesto je jedno od boljih u Rijeci, s lagano hrskavom koricom i nema okus običnog kruha što je boljka mnogih riječkih pizzerija. Sastojci su sasvim korektni. Naša pizza s rukolom i grana padanom bila je lagana i vrlo dobra. Nedostajalo joj je samo malo vrhunskog maslinovog ulja da bi bila još bolja, ali u pizzerijama poput Jeansa ni ne treba očekivati skupo buteljirano istarsko ulje.

Klasična Margherita bila bi dobra da na nju umjesto svježeg bosiljka nisu stavili sušeni origano. Ponuda pića je prolazna, s jednim pivom pivovare Medvedgrad, češkim Krušovicama i nekoliko industrijskih piva. Izbor vina je sveden na žlahtinu i malvaziju. Jeans ima prijateljske cijene, gotovo predpandemijske. Margherita stoji osam eura, dok većina pizza košta desetak eura, kako bi i trebalo biti u kvartovskom lokalu. Dvije pizze i dva Zlatna Medvjeda platili smo 27 eura. Niže od toga gotovo da i ne može.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.