Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izgorio je Apetit u Jurjevskoj u Zagrebu, restoran u kojem su radili Christian Cabalier, Goran Kočiš, Ivan Jug, Tom Gretić…

U noći sa srijede na četvrtak izgorio je Bistro Apetit by Marin Rendić, u Jurjevskoj ulici u Zagrebu. 24 sata javlja da je restoran gotovo potpuno uništen u požaru. Apetit, smješten na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija, postao je poznat prije petnaestak godina kad ga je vodio austrijski chef i sommelier Christian Cabalier.

U Cabalierovo vrijeme Jutarnji list je dvaput zaredom proglasio Apetit najboljim hrvatskim restoranima, što je bilo žestoko pretjerano ali je govorilo o onodobnoj Apetitovoj popularnosti, osobito iu zagrebačkoj poslovnoj zajednici. Cabalier je otišao prije desetak godina. Apetit je preuzela jedna zagrebačka marketinška agencija poznata po bliskoj suradnji s Ivom Todorić u vrijeme Agrokora, a vodili su ga Goran Kočiš kao glavni chef i Ivan Jug kao maitre d’ i sommelier.

apetit

Dvije godine kasnije Jug i Kočiš napustili su Jurjevsku da bi pokrenuli Noel. Marketingaši su za chefa doveli Toma Gretića koji se veoma kratko zadržao u Jurjevskoj. Poslije Gretića u Apetitu je kuhao Teo Ivanišević, da bi prije pandemije u Apetit uselio Marin Rendić, koji je restoran preimenovao u Bistro Apetit by Marin Rendić.

Bistro Apetit od prvih je dana imao strateški problem: kuhinja je bila premala, gotovo neupotrebljiva za ambiciozan restoran u koji je stalo pedesetak gostiju. Susjedi su novinarima 24 sata rekli da se noćas čulo pucanje plinskih boca. Prema izvještaju u 24 sata plamen je bio veoma visok, restoran je skoro potpuno izgorio ali su vatrogasci uspjeli obraniti susjedne kuće.

Fotografija/Ilustracija Shutterstock

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.